buna ziua. am fost arestat in 1998 pentru un asa zis viol cu o tipa.am fost judecat si pt faptul ca am vrut sa ma apar singur in instanta am fost condamnat si nu pt faptul ca as fi tras de tipa aia care mi-a cerut bani ininte de a merge la politie, dar eu nu i-am dat. in fine, am fost condamnat la 7 ani. intre timp am facut apel , recurs...dar pina la urma am ramas la 7 ani. am executat 5 ani si doua luni.din 98'' am iesit in anul 2003.intre timp am facut actiune la CEDO si am cistigat, 25 de mii de euro, precum ca decizia a fost nedreapta.dar abia acum vine greul, si anume..in fond si in fine..am executat din 7 ani 5 si 2 luni, din 98 pina in 2003. am iesit si am tot cautat sa ma angajez,fiecare imi cere cazierul, cind il vede..imi da cu usa in cap:(..nu mai am dreptul la viata , sa maninc..sa traiesc..deoarece..sistemul e facut asa.din 2003 e 2009, nu am gresit cu nimik..incerc sa triesc urmarit..de acest cazier care unde il duci iti si iei usa in cap si nu te ia nimeni la munca.intrebarea este ..CIND VOI PUTEA FACE REABILITAREA?..pt ca sincer..sunt distrus psihic.de urmarile acestui cazier.:(...SISTEMUL E FACUT ..SI GINDIT SA TE TRIMITA INAPOI DUPA GRATII PT. CEI CE AU GRESIT ODATA, si nu numai .va rog sa imi raspundeti care intelegeti situatia. multumesc mult. cip.
Cu cazierul patat aveti probleme la angajare.
Termenul de reabilitare e insa acelasi si in cazul dvs.
In ce fel ati castigat la CEDO?
Trebuie citita si analizata hotararea CEDO.
Pentru a se proceda in acest fel, puteti expune cazul dvs. unui avocat platit intr-un mediu privat pt pastrarea confidentialitatii sau sa expuneti cazul dvs. pe forum.Fara sa analizam hotararea CEDO nu va putem spune absolut nimic.
În cazul dv. sunt incidente prevederile art. 408 ind. 1 C.pr.pen., in sensul ca trebuie sa solicitati revizuirea hotararii definitive pronuntata in baza careia ati fost condamnat si ati si executat efectiv 5 ani si 2 luni, avand in vedere faptul ca CEDO a constatat incalcarea unui drept/drepturi prevazute de Conventia Europeana.
Astfel, puteti introduce cererea de revizuire la I.C.C.J. care va judeca cererea dv. in complet de 9 judecatori.
Cererea trebuie introdusa in termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii CEDO.
ICCJ, daca va constata ca cererea de revizuire este fondata, va urma una din urmatoarele cai:
a) desfiinteaza in parte hotararea atacata sub aspectul dreptului incalcat si rejudecand cauza, va inlatura consecintele incalcarii dreptului sau,
b) desfiinteaza hotararea si va dispune rejudecarea cauzei de catre instanta in fata careia s-a incalcat dreptul prevazut de Conventie si stabilit ca atare de CEDO daca este necesara administrarea de probe.
Decizia ICCJ nu este supusa niciunei cai de atac. ;)
:(a trecut peste doi ani de la hotarirea CEDO. deci nu mai am cum. m-am interesat si de asta. insa nu stiam ca dupa max un an, in fine.ramin tot la mina sistemului.dupa vechiul cod procedura penala se poate face reabilitarea dupa 5 ani plus jumatate din pedeapsa avuta . deci dupa 8ani si 6 luni.mai am de asteptat daca am scapat in 2003 inca2 ani su jumatate pina as putea introduce cererea , nu? dar acum in noul cod de procedura penala as avea sansa sa fac dupa 5 ani,deci as putea sa fac cerere imediat ce intra noul cod. insa daca intra !!!!:(...si din nou..daca nu va intra..alte usi in cap la angajare imi voi lua din cauza acestui ..cazier. m-am saturat!!!
Avand in vedere cele expuse, cererea de revizuire ar fi tardiva, astfel ca nu va ramane decat sa asteptati implinirea termenului legal pentru depunerea unei cereri de reabilitare judecatoreasca, in conditiile art. 135 alin. 1 lit. b Cp. ;)
Ajutor cazier.
darksideliar
salutare. in cazierul meu exista doua condamnari una in anul 2007 si una in anul 2010. Prima este de 3ani jumate si a doua de 4ani si 3 luni ambele cu ... (vezi toată discuția)