avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt citata ca martor dar nu vreau sa merg!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt citata ca martor dar nu vreau sa merg!

Buna ziua!
am fost sa dau o declaratie in fata unui procuror, dupa ce acesta a insistat destul de mult. Asta s-a intamplat acum cateva luni. Am facut mentiunea ca nu vreau sa depun marturie sau sa mai continui sa am vreo legatura cu situatia.
Sunt chemata in calitate de martor peste numai cateva zile. In citatie scrie ca am dreptul la un aparator cu care sa ma prezint, iar daca nu imi aleg unui mi se va desemna unul din oficiu.
In citatie apare o mentiune pe care nu o inteleg si anume : "partea careia, personal, prin reprezentant sau aparator ales sau prin functionarul sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei, i s-a inmanat in mod legal citatia pentru un termen de judecata nu mai este citata pentru termenele ulterioare, chiar daca ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu exceptia situatiilor in care prezenta acestora este obligatorie potrivit legii". #-o
CUM POT SA NU MA PREZINT LA ACEST PROCES?
INTRADEVAR PRIMESC AMENDA DACA NU MA PREZINT?
CUM POT FACE SA NU MA PREZINT SI SA NU PRIMESC NICI O AMENDA?

Rugamintea mea e sa imi rapsundeti cat mai curand posibil, deoarece procesul e in mai putin de o saptamana.
Va multumesc anticipat!
toate cele bune
O.P.:)
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 18:19, 30 Mai 2011
Ce va apasa?Ar putea fi vorba de marturie mincinoasa?????
Legea va obliga,repet,va obliga sa depuneti marturie in fata instantei de judecata.In sens contrar,veti suporta consecintele legale.
Din ce am citit eu, amenzile neplatite dupa 3 ani (dupa unii) sau 5 ani (dupa altii) se prescriu in mod legal.
Nu ma gandesc sa`mi pierd nici o urma! ma gandesc doar ca e mai bine sa nu iau parte la acest proces. nu vreau sa mai apoi sa fiu nevoita sa ma feresc prin oras sau sa intru in programe de protectia martorilor....
Trebuie sa va prezentati la proces daca acesta este in faza de judecata. Altfel daca nu va prezentati puteti sa fiti adusa cu mandat( cu politia) si puteti fi amendata. Nu aveti alternative decat sa spuneti adevarul si nu veti mai fi citata( chemata) decat in cazuri exceptionale.E bine sa consultati un avocat.
Chiar daca nu aveti nimic pe numele dvs. se poate sa va fie urmarite si veniturile.Si fiti convinsa ca nu veti fi lasata in pace astfel incat amenda sa se prescrie.
Insa, ar trebui sa stiti ca, in cazul in care aveti motive sa va temeti a depune marturie, exista reglementari care permit luarea declaratiei sub protectie, si sa vafie protejata identitatea.Vorbiti cu procurorul daca este vorba despre asa ceva.
1.Daca aveti reticente de frica, daca este intemeiata si daca sunt fapte penale grave,faceti cerere scrisa in instanta, inainte de termen( ca sa fie discutata la primul termen) pentru a putea intra in programul de protectie a martorilor. Vedeti ce dispune instanta la primul termen si apoi va prezentati
2. Vor fi urmarite toate veniturile dvs. inclusiv salariu, timp de 5 ani.

Alte discuții în legătură

Neprezentare citatie Fulgerr Fulgerr Buna ziua! Voi povesti putin ca sa aveti o idee si astfel sa ma puteti sfatui mai bine, daca doriti. Intr-o seara, doi tipi s-au luat de mine si cativa ... (vezi toată discuția)
Cerere de judecare in lipsa iuliana.jilavu iuliana.jilavu buna ziua,sunt martor intr-un proces de talharie,mai exact un ins a talharit un altul,i-a furat lantul de aur....dupa un timp mi l-a vandut mie spunandu-mi ca ... (vezi toată discuția)
Citatie ca martor in dosar penal burdusel liviu burdusel liviu In 2003 am plecat in Italia cu o firma de transport international care reuseau sa te treaca granita chiar daca nu aveai cele 3 luni de stat in tara , asa cum ... (vezi toată discuția)