avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

doresc sa stiu daca in calculul pensiei alimentare ( conform legii)se iau si si alte venituri in calcul cum sunt :
prime - dar care nu au caracter permanent ,
beneficiul - care se da o data pe an
alte sporuri care nu au caracter permanent.
Am cautat si nu am gasit nicaieri sa specifice clar daca se calculeaza la venitul net lunar fara aceste adousuri sporadice.
va multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 11 Iulie 2008
"Castig din munca"! Asta spune art.94 din C.Fam. Ubi lex non distinguit, nex nos distinguere debemus (Unde legea nu distinge , nici noi nu trebuie sa distingem). Desi, parerea mea este ca acest lucru este posibil doar in situatia stabilirii unei pensii de intretinere in cota procentuala. In acest caz, unitatea la care lucreaza parintele care datoreaza intretinere minorului opreste un procent fix din venitul lunar(care poate include si aceste sporuri).
depinde ce aveti trecut pe fluturasul de salariu
La stabilirea pensiei alimentare se iau in calcul numai veniturile cu caracter permanent. In doctrina si in practica judiciara gasiti asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara kitty35 kitty35 Chiar daca merge la o facultate particulara?Multumesc (vezi toată discuția)
Acordare spor suma fixa Radu Aura Radu Aura In situatia in care unui salariat se acorda lunar pentru exercitarea unor sarcini suplimentare, pentru o perioada de 6 luni, un spor la salariul de baza(suma ... (vezi toată discuția)
Sporuri in revisal mmarianne mmarianne Buna ziua, Am citit nenumaratele comentarii cu privire la oportunitatea introducerii cvalorii orelor de noapte, week-end etc in Revisal. Parerea mea este ... (vezi toată discuția)