Bună ziua,
Revin cu o problemă pe care am mai ridicat-o pe acest forum cu ceva timp în urma:
-părinții mei au vândut pe ascuns sorei mele apartamentul acestora printr-un contract de vânzare-cumpărare cu drept de abitație;
unul dintre părinți a decedat ,de curând;
Ce se poate face în această situație?Se poarte anula contractul de vînzarea al apartamentului printr-un contract intre părinți pe de parte și sora mea cu soțul acesteia ,pe de altă parte,după cca. 8 ani (de 2 ani am aflat eu).
Ce reprezinta rezerva succesorala ni cazul acesta si în ce condiții se poate beneficia de ea?
Deschideți partaj succesoral după părintele care a decedat și veți putea dezbate aceste chestiuni în cadrul procesului. Apelați la un avocat pentru acest lucru. Cu aceste lucruri își câștigă existența.
Deschideti succesiunea la notar,daca in afara de apartamentul instrainat sorei dumneavoastra ,parintii mai aveau si alte bunuri.Cat priveste apartamentul vandut sorei ,parintii au dreptul in timpul vietii sa dispuna cum doresc de bunurile lor.Rezerva succesorala se refera la cota ce revine copiilor si sotului supravietuitor din averea aflata in patrimoniul defunctului la data decesului.
Donatie
calin felicia
Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)