avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TERMEN COMUNICARE DECIZIE CERCETARE DISCIPLINARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TERMEN COMUNICARE DECIZIE CERCETARE DISCIPLINARA

Buna ziua,

in cat timp primesti decizia luata de comisie dupa cercetarea disciplinara prealabila? Exista un termen limita, sau o poti primi cand binevoieste angajatorul?
Pana la comunicarea - primirea deciziei, ca angajat, sunt obligat sa merg in continuare la serviciu, contractul meu de munca sufera vre-o modificare pe perioada cercetarii si implicit comunicarii deciziei?
Cat dureaza o cercetare prealabila , dupa ce angajatul a raspuns la toate intrebarile?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 22 Iunie 2011
Art. 252. - (1) Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr -o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă de spre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

Pana la primirea deciziei, daca nu exista o decizie de suspendare pe timpul cercetarii, va desfasurati normal activitatea.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
ContSters42179, utilizator
Va multumesc ,

sper sa primesc un raspuns cat mai curand... 30 de zile, hm... cam mult stres, 6 luni , o eternitate:).

De obicei, in cat timp se comunica deciziile. Sau nu exista un obicei? :)
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
LOPY, utilizator
Comunicarea se face in 5 zile de la emitere. Emiterea deciziei poate dura pana la 6 luni functie de complexitatea situatie. Totul depinde de gravitatea faptei, repercusiunile ei in firma, valoarea salariatului, etc., lucruri pe care un angajator serios trebuie sa le "cantareasca" foarte bine.
Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii se prevede in art.252 alin.3 C.mun.
Comunicarea in scris a deciziei de concediere nu poate fi inlocuita cu nici o alta proba . Nici un alt document prin care s-ar face cunoscut salariatului ca raportul sau de munca ia sfarsit nu poate inlocui dispozitia de desfacere a acestuia.

Termenele prevazute in alin.1 al art.252 C.mun. au puncte de plecare diferite , si anume :
- termenul de 30 de zile incepe sa curga de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare.
- termenul de 6 luni incepe sa curga de la data savarsirii faptei.
Am primit decizia prin email pe 02.06.2011, in care mi se comunica faptul ca mi s-a desfacut contractul de munca din data de 01.06.2011... fara preaviz. In acest caz , de cand isi produce efecte decizia?

Alte discuții în legătură

Angajati la firma romaneasca si detasati in strainatate AldonaMihaila AldonaMihaila Buna ziua, Avem mai multi angajati la o firma romaneasca si au detasare in Spania. Unul dintre angajati ne-a anuntat in data de 26.02.2018 ca paraseste ... (vezi toată discuția)
Este suficienta doar o decizie de desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă ? - sau trebuie incheiat si un act aditional de incetare contract de munca ? oanaportar oanaportar Este primul caz de acest fel si nu stiu cum trebuie procedat: - este suficienta doar o Decizie de desfacerea disciplinară a contractului individual de ... (vezi toată discuția)
Doua cercetari disciplinare Ing3ras Ing3ras Buna seara/ziua, Am fost cercetat disciplinar, pe perioada cercetarii am fost suspendat din functie, iar in ziua cand am fost la convocare mi s a mai adus la ... (vezi toată discuția)