avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Chirie curte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Chirie curte

Sunt proprietar al locuintei intr-un apartamant dintr-o casa cu 7 apartamente. Curtea este a primariei, platim chirie.
Exista o lege prin care ma obliga sa platesc toata suprafata curte ce revine apartamentului? Eu am platit chiria pana in aprilie 2008. De vreo 3-4 ani n-am mai reinoit contractul, dar am platit. In 2007 o noua Lege a dus la majorarea chiriei curte. Eu n-am fost anuntat de acest lucru (am platit la vechiul pret pana in aprilie) iar acum am semnat noul contract pe 2008 si mi-au pus majorari din 2007. In plus ei au calculat gresit suprafata (eu le-am atras atentia) si a devenit mai mare. Si pentru aceasta greseala platesc majorari din 2003. E legal? ce sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: danutul , utilizator 22:37, 12 Iulie 2008
"majorari" din 2003, in principiu datoria se prescrie in 3 ani
Prescriptia extinctiva si drepturile de creanta
Termenele de prescriptie extinctiva
Prin termen de prescriptie extinctiva se intelege intervalul de timp stabilit de lege, inauntrul caruia trebuie exercitat dreptul la actiune in sens material, sub sanctiunea pierderii acestui drept. Termenul de prescriptie este esentialmente un termen legal, deoarece numai prin lege se poate stabili un astfel de termen
Termenul general de prescriptie
Termenul general de prescriptie este acel termen care-si gaseste aplicatie practica ori de cate ori nu-si gaseste aplicatie un termen special de prescriptie.
Termenul general de prescriptie este de 3 ani ( art. 3 alin. 1 Decretul 167 / 1958 ). Acest termen este general in sensul aplicarii lui tuturor actiunilor personale (intemeiate pe drepturi de creanta ) cu exceptia cazurilor pentru care exista termene speciale de prescriptie
de fapt in textul scris aveam mai multe intrebari.
Multumesc pentru raspuns.
Mai era intrebarea daca ma poate obliga sa inchiriez toata suprafata curte ce revine apartamentului.
Si alta daca eu am platit pe anul trecut chiria, ei mi-ai incasat banii, de ce nu m-au anuntat ca s-a marit chiria? Si de fapt eu nu aveam contract semnat pe anul trecut.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie pompierulpescar pompierulpescar Care este termenul de prescriptie a platii contributiei de asigurari sociale de sanatate?. Am inchiriat un apartament si am primit o decizie de impunere (in ... (vezi toată discuția)
Se poate prescrie o datorie?in ce conditii? ayna1 ayna1 Buna ziua.Am fost PFA cu norma impusa di 2002 pana in 2003,din 2003 pana in 2005,si din 2005 pana in ian 2008.Cu cateva pauze timp in care mi-am modificat ... (vezi toată discuția)
Prescriptie extinctiva- pretentii Toth Sz. Toth Sz. Printr-o actiune de drept comun, avand obiect pretentii am solicitat prin instanta valorificarea unei creante, care are un fundamanet contractual etc... cert ... (vezi toată discuția)