avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare actionariat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare actionariat

As vrea sa trec firma fiului meu la care el este singurul actionar pe mine. Cum sa procedez ? la cine sa ma adresez si ce demersuri trebuie sa fac ? Florin RADU florin_radu@hidroserv.ro
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 12:59, 21 Mai 2011
Banuiesc ca este vorba de o societate comerciala cu raspundere limitata al carei asociat unic este fiul dvs. Va recomand sa va deplasati la registrul comertului, serviciul de asistenta juridica pentru a va perfecta actele. Costurile operatiunii de intocmire/asistenta/depunere la registrul comertului ar putea fi intre 700-800 lei iar durata inregistrarii cam 50 de zile. In situatia ca va grabiti ar mai fi o varianta prin majorarea capitalului social cu suma adusa ca aport de noul asociat intr-o prima etapa si cesiunea partilor sociale catre asociatul care ramane in societate. Costurile ar fi duble, dar durata inregistrarii 10 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare asociat intr-o srl alinedelea alinedelea Exista urmatoarea situatie:se doreste iesirea din societate a asociatului unic si introducerea in societate a unui alt asociat unic. Care sunt etapele de ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl andruskme andruskme un srl 2 asociati...capital social 200. acum vor sa intre inca 2 persoane si sa nu urmeze procedura cesiunii ca dureaza. fac o majorare de capital social cu ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ileana18 ileana18 Buna, Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana ... (vezi toată discuția)