avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

in urma divortului nu am facut partajul,momentan sanatatea nu mi permite(neoplasm),am si un copil care mi-a fost incredintat;ce sperante imi pot face macar ca sa pot decala partajul,d.p.d.v.legal macar?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 16:34, 21 Mai 2011
partajul il puteti face oricand
Nu exista un termen de prescriptie in interiorul caruia sa fiti obligata sa faceti partajul.
Nu este cazul sa va faceti probleme.Partajul nu este conditionat de divort, adica nu este nstituit vreun termen , astfel incat veti putea initia procesul si ulterior , sau poate reusiti si calea pentru a va imparti bunurile comune fara a ajunge in instanta.
multumesc ptr raspunsunsuri dar nu am intelegere de la fostul sot,ce pot face legal?
Poate sotul nu are intelegere in ceea ce va priveste pe d-voastra, dar poate altcineva reuseste sa creeze o punte in vederea comunicarii intre d-voastra si sot. In principiu, daca apelati la mediere aceasta este rolul mediatorului sa faciliteze partilor comunicarea! Greul cade pe mediator si nu pe d-voastra! Daca nu reuseste nici el, atunci singura calea este numai instanta intr-adevar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori pt divort doru anghel doru anghel am rugamintea sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa am martor intr-un proces de divort cu care sotia nu este de acord. Nu gasesc pe nimeni care sa ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj eva2014 eva2014 Buna ziua! As dori sa stiu daca in cazul divortului exista o cale prin care sa se evite achitarea comisionului de 3 % din bunul ce urmeaza sa fie impartit ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)