avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA MASINA CUMPARATA PE FIRMA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

MASINA CUMPARATA PE FIRMA

BUNA SEARA!DACA AS CUMPARA O MASINA PE FIRMA DIN GERMANIA PRIMESC TVA UL INAPOI DE LA STATUL GERMAN?ACELASI LUCRU VREAU SA IL STIU DACA AS CUMPARA-O DIN SPANIA!VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 09:36, 22 Mai 2011
in ambele cazuri, daca aveti o firma platitoare de tva in romania, aveti obligatia de a va inscrie in registrul operatorilor intracomunitari inainte de a achizitiona masina.
furnizorul german si/sau spaniol va emite o factura fara tva, urmand ca dvs. sa platiti tva in romania, deoarece dreptul de deducere a tva a fost limitat pana la 31 dec 2011.
daca masina va fi utilizata exclusiv pentru activitati exceptate, (interventie, paza, curierat, reparatii - vezi art. 145^1 cod fiscal) atunci tva este deductibila si nu se plateste tva in romania (si nici in tara furnizorului)

in concluzie, nu primiti tva de la statul german sau spaniol pentru ca factura nu va contine tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Tva facturat in spania MARY081968 MARY081968 buna ziua va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz: - firma din spania ( platitor de tva-18%) fact servicii de rent a car si cazare unei societati din ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil pt masini noi petrea loredana petrea loredana Sunt o firma platitoare de Tva si as vrea sa stiu daca imi pot deduce Tva-ul la o masina noua cumparata din Anglia fara Tva? multumesc (vezi toată discuția)