avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exista cineva care a rezolvat problema pensiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal?

Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai mare. Am tras concluzia ca nimeni nu rezolva nimic in penal. Poate cineva sa ma contrazica? Este cineva care a rezolvat problema?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 18:18, 24 Mai 2011
"avem pretentia ca cel ce nu respecta o hot judecat sa fie sanctionat asa cum merita.nu este normal ca fiecare sa faca ceea ce vrea"...desirelia75

Frumos spus,dar ce faceti cu guvernul dlui.BOC care amana cu de la
sine putere punerea in aplicare a unor hotarari judecatoresti defi-
nitive si irevocabile?!
Daca nu va suparati , nu am inteles scopul interventiei si mai ales de ce ati citat din desirelia. Propuneti cumva sa nu ne luptam pentru drepturile copiilor nostri pt ca la nivel mai inalt nu se face dreptate?
Plangerea penala nu face decat sa pedepseasca sau nu pe cel obligat la plata daca se constata reaua credinta in indeplinirea obligatiei. Lipsa relei credinte duce la neprimirea pedepsei. Si chiar daca exista reaua credinta, prima abatere se lasa cu o amenda. Iar daca cel obligat la plata nu vrea sa plateasca, nu plateste.
Depinde ce urmariti dv sanctionarea sau recuperarea banilor.
Daca vreti banii, si presupun ca acesta este interesul copiilor, ati mers la un executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii?
Ce este asa de dificil sa intreti pe pagina ministerului justitiei sa vedeti care sunt pasii pentru punerea in executare silita a hotararii in strainatate?
Va simtiti ofensata degeaba. Daca dv nu depuneti eforturi si nu staruiti in punerea in executare silita a hotararii, inseamna ca nu aveti cu adevarat nevoie de acei bani. Iar cu trecerea timpului, sumele se prescriu.
este extrem de dificil,nu dificil.sotii nostri semneaza niste contracte prin niste firme intermediare sau nu,ptr ca le pot semna in mom in care ajung pe acel vapor.presteaza o munca in strainatate pe diverse vapoare in diverse state ale lumii.in ce stat sa cerem executarea silita?de cele mai multe ori aceste vapoare poarta anumite pavilioane si banii vin din tari ca singapore de ex unde nici dracu nu baga in seama o hotarare data de o instanta din romania.sincer cred ca vb in necunostinta de cauza.
Da, am rezolvat problema pensiei alimentare dupa efectuarea unei plangeri penale, dar prin mediere.

Tatal a raspuns invitatiei de mediere, s-a ajuns la un acord cu privire la cuantumul pensiei, dimensionarea programului de legaturi personale parinte- copil si cu privire la retragerea plangerii penale.

Alte discuții în legătură

Cum pot fi recuperate sumele ce reprezinta pensie de intretinere minor daca veniturile debitorului vin din afara tarii ContSters114133 ContSters114133 cum pot fi recuperate sumele restante ce reprezinta pensie de intretinere minor,in conditiile in care veniturile celui obligat la plata pensiei vin din ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza cercetarile efectuate de politie intr-un dosar de marire pensie alimentara Livica Livica De peste trei ani primesc de la fostul meu sot, navigator, pensie pentru copii, 250 lei desi in hotararea de divort s-a hotarat plata a 33% din venitul net. La ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara adriana-carmen adriana-carmen am facut o plangere penala la Parchet pt ca tatal copilului meu nu mi-a mai platit pensia alimentara de un an si jumatate.Cei de la Parchet au trimis-o la ... (vezi toată discuția)