avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin

As vrea sa stiu va rog,in cazul in care trebuie sa imi schimb nulele dupa divort,iar spatiul pe care urmeaza sa il declar e detinut de mine si inca cineva cu drept de uzufruct in favoarea mamei mele,iar ea este plecata din tara,trebuie sa imi trimita o declaratie legalizata la notar in care trebuie specificat clar ca e de accord s ma ia in spatiu sau e e ajuns sa scrie ca ma imputerniceste ,dar nu si pentru ce anume?
Si as mai avea o problema.Am divortat anul acesta la primarie,pt ca am divortat in mai putin de 6 luni de la incheierea casatoriei si divortul s-a finalizat la data de 15.02.2011,iar eu trebui sa ridic sentinta de divort in data de 20.02.2011,data de la care trebuia sa imi reiau si numele de domnisoara,iar eu nu am ridicat sentinta nici pana in prezent si nici buletinul nu l-am schimbat cu noul nume....CE mi se poate intampla?ce sanctiuni mi se pot aduce?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:48, 22 Mai 2011
Nu vi se intampla nimic, va pot confirma si cei de la evidenta populatiei
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
aly_yoana, utilizator
nu exista sanctiuni.
din partea proprietarului aveti nevoie de o procura speciala.
Mama dvs. trebuie sa dea o declaratie la ambasada sau un oficiu consular al României din tara unde este in care sa spuna ca este de acord ca dvs. sa va stabiliti domiciliul la locuinta pe care o detine. In cazul actelor de identitate nu sunt valabile decat procurile speciale eliberate de autoritatile romane sau declaratiile date in fata acestora (HG 1375/2006).
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
ContSters196669, utilizator
As vrea sa stiu va rog,in cazul in care trebuie sa imi schimb nulele dupa divort,iar spatiul pe care urmeaza sa il declar e detinut de mine si inca cineva....

In ce masura este detinut de dvs?
Daca pe actul de proprietate figurati si dvs. nu mai este nevoie de alte procuri sau semnaturi. Prezentati copia si originalul actului de proprietate impreuna cu celelalte documente si vi se va elibera in termenul legal ( 15 zile) noul act.
TDorina, utilizator
andreearicu a scris:

spatiul pe care urmeaza sa il declar e detinut de mine si inca cineva cu drept de uzufruct in favoarea mamei mele [...]

Nudul proprietar are nevoie si de acordul uzufructuarului pentru eliberarea unei noi CI. Din ce a scris doamna, eu asa am inteles situatia, ca este nud proprietar.
Desigur ca niste lamuriri suplimentare ar fi de folos :)
ContSters196669, utilizator

Alte discuții în legătură

Buletin de identitate edyon edyon Am si eu nevoie de o informatie,daca ma poate ajuta cineva.Eu nu mai stau in Romania,am permisul de rezidenta in Germania si sunt in divort,divortul avand loc ... (vezi toată discuția)
Implicarea uzufructului viager in obtinerea vizei de flotant Madalina1122 Madalina1122 Doresc sa obtin viza de flotant prin prezentarea la ghiseul de evidenta a populatiei cu proprietarul imobilului. Acesta sustine ca este necesara si prezenta ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru procura Mikaela28 Mikaela28 Buna ziua, Imi puteti spune va rog ce acte imi sunt necesare pentru ca fratele meu sa imi faca o procuta pentru a-i putea lua de la primarie decizia de ... (vezi toată discuția)