Imi puteti spune va rog ce acte imi sunt necesare pentru ca fratele meu sa imi faca o procuta pentru a-i putea lua de la primarie decizia de divort, necesara a-si reface pasaportul romanesc, el avand dubla cetatenie ( romana si americana ).
Nu dvs va trebuie , ci fratelui... Fratele merge la notar/ consula/ ambasada si va imputerniceste sa-i ridicati actul de divort. Trebuie sa mearga cu act de identitate sau pasaport si sa va stie datele dvs din buletin
Asa cum vi s-a spus mai sus,doar actul sau de identitate va fi de folos sau pasaportul daca e in alta tara. Va merge la notar,si declara acolo ca va imputerniceste sa-i ridicati de la primarie decizia de divort. In procura trebuie trecute si datele dvs,caci la primarie va verifica datele din procura cu datele dvs din C.I.
acesta insemnand ca in procura, ca sa fiti sigura ca nu aveti nici nu fel de probleme va trebui trecut si CNP-ul dvs si sa va asigurati ca buletinul/CI al dvs are termen de valabilitate suficient de lung astfel incat cand ajugeti cu procura la primarie sa nu va loviti de situatia in care nu puteti ridica actul din cauza faptului ca v-a expirat cartea de identitate