avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru procura

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog ce acte imi sunt necesare pentru ca fratele meu sa imi faca o procuta pentru a-i putea lua de la primarie decizia de divort, necesara a-si reface pasaportul romanesc, el avand dubla cetatenie ( romana si americana ).

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mikaela28 , utilizator 21:40, 30 Aprilie 2013
Nu dvs va trebuie , ci fratelui... Fratele merge la notar/ consula/ ambasada si va imputerniceste sa-i ridicati actul de divort. Trebuie sa mearga cu act de identitate sau pasaport si sa va stie datele dvs din buletin
Multumesc pentru raspuns, stiu ca el va trebui sa faca acea procura, dar vroiam sa stiu de ce acte are el nevoie pentru a face imputernicirea.

Multumesc!
Asa cum vi s-a spus mai sus,doar actul sau de identitate va fi de folos sau pasaportul daca e in alta tara. Va merge la notar,si declara acolo ca va imputerniceste sa-i ridicati de la primarie decizia de divort. In procura trebuie trecute si datele dvs,caci la primarie va verifica datele din procura cu datele dvs din C.I.
acesta insemnand ca in procura, ca sa fiti sigura ca nu aveti nici nu fel de probleme va trebui trecut si CNP-ul dvs si sa va asigurati ca buletinul/CI al dvs are termen de valabilitate suficient de lung astfel incat cand ajugeti cu procura la primarie sa nu va loviti de situatia in care nu puteti ridica actul din cauza faptului ca v-a expirat cartea de identitate
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot ridica cartea de munca a tatalui meu daca el nu este in tara? rocsana_candygirl rocsana_candygirl Tatal meu a plecat de putin timp din tara si trebuie sa\'i ridic cartea de munca de la ITM sa o depun sa ii platesc contributele pt ai merge vechimea.Am luat ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata in strainatate mriulian mriulian Buna seara, Mi-a expirat cartea de identitate in Spania, se poate sa trimit imputernicire si actele vechi in Romania si sa mi-o refaca un prieten? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Ridicare buletin cu procura daca titularul si-a pierdut actul de identitate adinov adinov Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cu privire la urmatoarea situatie: Un prieten cu dubla cetatenie, plecat in strainatate la studii, mi-a facut procura ... (vezi toată discuția)