Va rog sa ma indrumati cu privire la urmatoarea situatie:
Un prieten cu dubla cetatenie, plecat in strainatate la studii, mi-a facut procura pentru a-i ridica si a-i trimite buletinul pe care si l-a facut pe adresa mea.
Mi-a trimis prin posta pasaportul lui, pentru ca sa il predau la ridicarea buletinului INSA pasaportul sau NU A MAI AJUNS #-o (l-a trimis nerecomandat acum o luna si s-a pierdut... cei de la posta nu m-au putut ajuta X-()
Care sunt pasii de urmat pentru a-i putea ridica buletinul? (Unde trebuie sa declare pierderea, ce documente trebuie sa imi trimita, si ce trebuie sa am la mine pentru a-i putea ridica in conditiile astea buletinul?)
Dar ce legatura are pasaportul cu buletinul? Sa intelegem ca procura va parvenit sau nici aceasta nu ati primit-o? Si dansul a fost in tara cand i s-a preluat imaginea la serv.de evidenta sau va trimis procura intocmita de ambasada sau consulat cu poze cu tot? Daca acesta era cetatean roman cu domiciliul in strainatate, pentru ce i-ati facut buletin la adresa dvs? A renuntat la domiciliul din strainatate?
E cetatean moldovean cu dubla cetatenie. Are doar pasaport de Ro.
Procura o am, mi-a facut-o cand si-a facut si buletinul. A avut nevoie de domiciliu in RO (UE) pentru a putea fi admis la buget la o universitate din Danemarca.
Buletinul a fost facut, totul e ok pana aici. Problema e ca cei de la Primarie nu imi pot da cartea de identitate pentru ca trebuie predat pasaportul, in schimb (pentru a fi anulat si atasat la dosar).
Pasaportul mi l-a trimis prin posta, insa a facut greseala sa nu il trimita recomandat si nu a mai ajuns.
Acum incerc sa aflu ce e de facut pentru a putea ridica buletinul :(
Justitiarul711
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa dea o declaratie la notar cum ca si-a pierdut pasaportul si sa va trimita declaratia prin posta. Sau, mai bine sa va faca o noua procura la ambasada sau consulatul roman, in care sa scrie ca va imputerniceste sa-i ridicati buletinul si in care sa declare ca si-a pierdut pasaportul. Va prezentati cu procura si ridicati buletinul. Oricum nu e tocmai ortodox cum ati procedat dvs.intrucat e clar ca buna ziua ca desi a solicitat domiciliul in Romania nu sta deloc in tara. Mai bine ramanea CRDS si avea doar pasaport, dar probabil ca astfel pierdea locul la universitate, care ar fi fost ocupat de altcineva in alte conditii.
Mi-am pierdut buletinul in alt oras decat cel de domiciliu si am aflat de la cei ce l-au gasit ca a fost trimis catre Evidenta Polpulatiei din orasul de domiciliu. Neavand pasaport, as putea face o procura pentru ca buletinul meu pierdut sa fie ridicat de mama mea?