avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin pierdut in UK
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin pierdut in UK

Buna ziua as avea o intrebare .cum pot sami fac buletinul din nou pentru .ca mi l-am pierdut aici in Marea Britanie .mai nou orasul este blackburn .am cautat toata casa si nu am dat de el.spunetidumneavoastra ce acte miar trebui sal fac din nou. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:14, 3 Iunie 2019
Fie faceti un drum pana acasa, fie mergeti la ambasada si imputerniciti pe cineva care sa se prezinte cu actele la Serv. de evidenta de la locul dvs. de domiciliu din Romania. Daca aveti domiciliul in strainatate puteti sa obtineti un pasaport de CRDS(cetatean roman cu domiciliul in strainatate). Aveti nevoie de un act cu poza, certif. de nastere, dupa caz de casatorie/deces, certif.de nastere a copiilor cu varsta pana in 14 ani, dovada adresei de domiciliu(contractul de proprietar), taxa 7 lei. Daca nu sunteti proprietar aveti nevoie de acordul proprietarului.
Buna seara cam si eu as avea aceasi problema l-am piedut in UK acuma 7 luni si nu mai stiu ce sa fac am contactat Ambasada Romaniei si mi-au zis ca-mi pot da decat o foaie cu dreptul calatorie si sa-mi fac buletinul , dar as dori sa stiu daca s-ar putea s-al fac aici as fi foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta. Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Rosalinda Stoica, utilizator
Ambasada nu face carti de identitate. La ambasada doar puteti imputernici o alta persoana care sa se prezinte la locul dvs. de domiciliu pentru a solicita actul dvs. de identitate.
Buna ziua . Am aceiași problema. Mi-am pierdut buletinul , in Romania am stat in chirie la niste cunoscuți, ei m-au pus la evidența dar nu am nici un contract. E posibil sa mi se facă buletinul in baza la pașaport doar certificat de naștere ? Menționez că sunt din R. Moldova
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
Alice2211, utilizator
Fara acordul proprietarului si a dovezii adresei de domiciliu puteti primi doar o carte de identitate provizorie. Dar, daca tot nu stati in Romania de ce nu solicitati de la ambasada/consulat un pasaport CRDS?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Buletin de identitate carmenx carmenx Buna ziua. Buna ziua. As avea o intrebare, va rog. Nepotul meu, in varsta de 16 ani locuieste in Italia din 2010, de la varsta de 10 ani. Detine pasaport ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)