Tatal meu a plecat de putin timp din tara si trebuie sa'i ridic cartea de munca de la ITM sa o depun sa ii platesc contributele pt ai merge vechimea.Am luat legatura cu fostul angajator, dar aceasta mi'a spus ca nu poate sa'i ridice cartea de munca.Va rog ajutati'ma
Da, o procura autentica facuta la notar pe numele persoanei care sa ridice cartea de munca.
Se mai poate si prin avocat dar e posibil sa existe probleme datorita faptului ca cei de acolo nu cunosc legea si s-ar putea sa refuze sa o elibereze unui avocat.
Tatăl dvs. poate să meargă la Ambasada (Consulatul) României din ţara respectivă şi să dea o procură specială prin care vă împuterniceşte pe dvs. (sau pe altcineva…) să se prezinte la unitatea/autoritatea/instituţia X şi să îndeplinească diferite …activităţi (în cazul de faţă: să ridice Carnetul de Muncă).
Se poate merge şi la un notar din ţara respectivă, însă este recomandabil să dea procura la Ambasadă/Consulat pentru că va fi redactată în limba română şi utilizabilă în România fără altă bătaie de cap precum: apostilarea procurii, traducerea în limba română la un traducător autorizat, legalizarea traducerii la notar etc.
Îi trebuie un act de identitate valabil/neexpirat: paşaport (sau Carte de Identitate românească pentru ţările UE) şi o copie după actul dvs. de identitate (de asemenea neexpirat).
ªi, ca să dureze mai puţin, de preferat este să aibă conţinutul procurii gata redactat şi listat.
Succes!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Procura
Nestiutorul1
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie si rog un moderator sa-mi mute subiectul la locul potrivit.
Mama este plecata in Spania si ca sa-i pot plati in ... (vezi toată discuția)