avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum pot ridica cartea de munca a tatalui meu daca el ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum pot ridica cartea de munca a tatalui meu daca el nu este in tara?

Tatal meu a plecat de putin timp din tara si trebuie sa'i ridic cartea de munca de la ITM sa o depun sa ii platesc contributele pt ai merge vechimea.Am luat legatura cu fostul angajator, dar aceasta mi'a spus ca nu poate sa'i ridice cartea de munca.Va rog ajutati'ma
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 09:27, 3 Noiembrie 2009
Tatal dvs va trebui sa va trimita o procura prin care va imputerniceste sa-i ridicati Cartea de Munca.
Da, o procura autentica facuta la notar pe numele persoanei care sa ridice cartea de munca.
Se mai poate si prin avocat dar e posibil sa existe probleme datorita faptului ca cei de acolo nu cunosc legea si s-ar putea sa refuze sa o elibereze unui avocat.
Bună ziua !

Tatăl dvs. poate să meargă la Ambasada (Consulatul) României din ţara respectivă şi să dea o procură specială prin care vă împuterniceşte pe dvs. (sau pe altcineva…) să se prezinte la unitatea/autoritatea/instituţia X şi să îndeplinească diferite …activităţi (în cazul de faţă: să ridice Carnetul de Muncă).

Se poate merge şi la un notar din ţara respectivă, însă este recomandabil să dea procura la Ambasadă/Consulat pentru că va fi redactată în limba română şi utilizabilă în România fără altă bătaie de cap precum: apostilarea procurii, traducerea în limba română la un traducător autorizat, legalizarea traducerii la notar etc.

Îi trebuie un act de identitate valabil/neexpirat: paşaport (sau Carte de Identitate românească pentru ţările UE) şi o copie după actul dvs. de identitate (de asemenea neexpirat).
ªi, ca să dureze mai puţin, de preferat este să aibă conţinutul procurii gata redactat şi listat.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura Nestiutorul1 Nestiutorul1 Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie si rog un moderator sa-mi mute subiectul la locul potrivit. Mama este plecata in Spania si ca sa-i pot plati in ... (vezi toată discuția)
Obtinere ci cand nu esti in tara Milea Alexandru Milea Alexandru am niste prieteni care sunt in Spania. Prietena noastra are o fata care a venit dupa ea in Spania cand nu avea 14 ani deci nu avea CI. Prietena noastra este ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)