avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Implicarea uzufructului viager in obtinerea vizei de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Implicarea uzufructului viager in obtinerea vizei de flotant

Doresc sa obtin viza de flotant prin prezentarea la ghiseul de evidenta a populatiei cu proprietarul imobilului. Acesta sustine ca este necesara si prezenta uzufructului viager din contractul casei, ca in cazul in care vrei sa-ti faci carte de identitate la acea adresa (a fost necesara prezenta uzufructului pentru obtinerea actului de identitate).
Avand in vedere ca viza de flotant este pe o perioada determinata, ce prevede legislatia? se poate aproba doar cu actul casei si proprietarul sau trebuie si in prezenta uzufructului? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2017
Madalina1122, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:08, 6 Februarie 2017
Daca asa prevede lege, de ce nu vrem sa o respectam?
Nu doresc sa nu respect legea. Voiam sa ma asigur pentru ca informatia gasita pe net este urmatoarea:

Raspuns : În conformitate cu art.86 din H.G.1375/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a dispozitiilor legale privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor români, va informam urmatoarele:
(1) Pentru înscrierea mentiunii de stabilire a resedintei în actul de identitate, persoana interesata se adreseaza Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor pe raza caruia locuieste temporar, completând în acest sens Cererea pentru înscrierea în actul de identitate a mentiunii privind stabilirea resedintei, la care anexeaza urmatoarele documente:
- actul de identitate în care urmeaza a se înscrie mentiunea de stabilire a resedintei ;
- documentul cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie ;
- documentul cu care se face dovada achitarii a taxei extrajudiciare de timbru (5 ron);
(2) În situatia în care solicitantul nu detine un act privind titlul locativ, încheiat în conditiile de valabilitate prevazute de legislatia româna în vigoare, gazduitorul sau dupa caz, reprezentantul sau legal îsi va exprima consintamântul privind stabilirea resedintei, în prezenta personalului.
(3) În situatia în care gazduitorul nu se poate prezenta la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor, declaratia de primire în spatiu poate fi consemnata la notar public ori în fata politistului de ordine publica din cadrul unitatii de politie pe a carei raza teritoriala este situat imobilul.


Eu ma prezint cu toate cele enumerate plus gazduitorul care este si proprietar. Nu stiu care este ultima legislatie in vigoare, ce am gasit s-ar putea sa nu mai fie valabil de aceea cer informatia aici de la oameni din domeniu. Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
uzufruct = usus + fructus

Dreptul de a folosi (usus) bunul aparține titularului dreptului de uzufruct.
De asemenea, dreptul de a închiria bunul aparține uzufructuarului (chiriile sunt fructe civile).

Proprietarul însuși ar avea nevoie de îngăduința uzufructuarului dacă ar vrea să locuiască in imobil. Mai exact, el este nud proprietar, proprietatea fiind dezmembrată în uzufruct și nudă proprietate. Nudul proprietar nu va poate oferi ceea ce nu are. El va avea folosința (usus) abia după moartea titularului dreptului de uzufruct viager).

„În lipsă de stipulație contrară, uzufructuarul are folosinta exclusivă a bunului, inclusiv dreptul de a culege fructele acestuia” (art. 709 c.civ)
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2017
romascanu, moderator
Eu zic sa verificati direct la evidenta populatiei unde vreti sa va faceti flotant. Am fost in situatia dvs. si a fost nevoie sa vina NUMAI uzufructuarul. Despre proprietar nu a fost nimeni interest, uzufructuarul este cel care m-a luat in spatiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)
Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Buna seara, pentru a obtine o viza de flotant la o adresa, la ... mariustz mariustz Buna seara, Pentru a obtine o viza de flotant la o adresa, la evidenta populatiei trebuie sa vina ambii proprietari, daca sunt divortati? (vezi toată discuția)