I.T.M.-ul ,legal vorbind,are obligatia sa tina cont de o decizie de anulare a deciziei de incetare a contractului de munca?Mi-a incetat contractul de munca (pe perioada nedeterminata) pe data de 19.05.2011,ptr.motive ce nu tin de persoana mea,dar nu ma incadrez la somaj - in urma art.nou introdus in dec.2010 - ptr.ca-mi lipsesc 2 saptamani .Daca angajatorul ar emite decizia de anulare la decizia de incetare a contractului de munca,si ar instiinta I.T.M.-ul in data de 23,24 sau 25.05.2011, acesta din urma ar avea obligatia sa tina seama de ultima decizie emisa?
Multumesc anticipat
Daca ar proceda asa ar insemna ca programul lui de restructurare a posturilor nu a avut cauze reale si ar putea ca si alti angajati sa sesizeze acest aspect.
Eu cred ca mai bine ar proceda la reinfintarea postului pe motiv ca activitatea s-a reimbunatatit si reangajarea dv. in calitate de salariat concediat de pe acel post, chiar daca o face cu CIM pe durata determinata la expirarea careia va puteti inscrie la somaj.
Da,desfiintarea postului nu a avut cauze reale si de aceea am contestat decizia in instanta.Nu mi-ati raspuns la intrebare,eu vreau sa stiu daca varianta mea este viabila,din punct de vedere legal.
Decizia nu mai poate fi anulata, dar va poate incheia un nou contract.
Numai daca o sa castigati, instanta va dispune anularea deciziei si angajatorul va trebui sa va repuna in drepturi.
Angajatorul poate revoca decizia de concediere. Revocarea deciziei de concediere disciplinară reprezintă actul unilateral al angajatorului, prin care acesta desfiinţează decizia emisă, integral şi necondiţionat, în mod retroactiv de la data emiterii acesteia.