avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie anulare la decizie de incetare contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie anulare la decizie de incetare contract de munca

I.T.M.-ul ,legal vorbind,are obligatia sa tina cont de o decizie de anulare a deciziei de incetare a contractului de munca?Mi-a incetat contractul de munca (pe perioada nedeterminata) pe data de 19.05.2011,ptr.motive ce nu tin de persoana mea,dar nu ma incadrez la somaj - in urma art.nou introdus in dec.2010 - ptr.ca-mi lipsesc 2 saptamani .Daca angajatorul ar emite decizia de anulare la decizia de incetare a contractului de munca,si ar instiinta I.T.M.-ul in data de 23,24 sau 25.05.2011, acesta din urma ar avea obligatia sa tina seama de ultima decizie emisa?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 22 Mai 2011
Daca ar proceda asa ar insemna ca programul lui de restructurare a posturilor nu a avut cauze reale si ar putea ca si alti angajati sa sesizeze acest aspect.
Eu cred ca mai bine ar proceda la reinfintarea postului pe motiv ca activitatea s-a reimbunatatit si reangajarea dv. in calitate de salariat concediat de pe acel post, chiar daca o face cu CIM pe durata determinata la expirarea careia va puteti inscrie la somaj.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
ContSters42179, utilizator
Da,desfiintarea postului nu a avut cauze reale si de aceea am contestat decizia in instanta.Nu mi-ati raspuns la intrebare,eu vreau sa stiu daca varianta mea este viabila,din punct de vedere legal.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
popescuflorina, utilizator
am contestat decizia in instanta.

Decizia nu mai poate fi anulata, dar va poate incheia un nou contract.
Numai daca o sa castigati, instanta va dispune anularea deciziei si angajatorul va trebui sa va repuna in drepturi.
Multumesc!
Angajatorul poate revoca decizia de concediere. Revocarea deciziei de concediere disciplinară reprezintă actul unilateral al angajatorului, prin care acesta desfiinţează decizia emisă, integral şi necondiţionat, în mod retroactiv de la data emiterii acesteia.

Alte discuții în legătură

Se poate anula decizia de concediere? curioasabela curioasabela Buna ziua, Decizia de concediere ca urmare a desfiintarii postului ocupat, se poate anula in cazul in care apare un post vacant in companie( dupa 17 zile de ... (vezi toată discuția)
La cat timp se poate face angajare, dupa o concediere individuala? ionuca ionuca La cat timp se poate face angajare, dupa o concediere individuala? (vezi toată discuția)
Concediere si revocare concediere nicoletaart nicoletaart Buna ziua, Vineri am primit o decizie de concediere, in care era mentionat ca incepand cu data de postul a fost desfiintat, voi avea prezviz 20 zile, la sf. ... (vezi toată discuția)