avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate firma de telefonie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

firma de telefonie

buna ziua..am incheiat acum 6 luni un contract pe 2 ani cu o firma de telefonie(cablu.internet,telefon)acum trebuie sa plec din tara si vreau sa le incid ...se poate?
Cel mai recent răspuns: silviu3marian , utilizator 05:17, 2 Iunie 2011
unguruiulica a scris:

mda..cam asa scrie si la mine in contract ca trebuie sa le platesc despagubiri..o sa ma gandesc daca merita sa le platesc dupa cum i-mi merge si mie netu...:D


nu e o idee foarte buna. daca exista intr-adevar o taxa pentru rezilierea contractului inainte de termen, s-ar putea sa va treziti data in judecata pentru suma respectiva la care e posibil sa se adauge si cheltuieli de judecata ...
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
Bogdan Tulai, utilizator
unguruiulica a scris:

buna ziua..am incheiat acum 6 luni un contract pe 2 ani cu o firma de telefonie(cablu.internet,telefon)acum trebuie sa plec din tara si vreau sa le incid ...se poate?


Da.Asta e cea mai veche intrebare.eu am dus munca de lamurire de 2 luni cu acea firma care banui ca e RT ..Va rog sa imi scuzati modul mai grosolan de a explica.Dar nu pot sa nu observ cum,pe unde te duci, dai de capete seci,patrate,rombice,ovale,bostani etc etc.
Si supun atentiei urmatoarea problema.Fac contract luna asta. platesc o factura. in luna august imi vine raspuns de la firma de crewing din Roma ca am fost acceptat si sa ma prezint la imbarcare. Deoarece voi pleca pt cel putin un an,vreau sa inchid serviciile,si sa sistez facturarea eventual la curent gaze gunoi etc.. las cheia cuiva de incredre dar nu o sa i las si povara platilor.Buuuuun. Eu ce trebuie sa fac? Sa sun la Roma si sa zic "STATI CA MAI AM UN AN JUMA CU RT.Nu pot sa vin acum" ..
Cu alte cuvinte contractele romanesti de servicii incalca codul consumului,doua legi romanesti,si una internationala( nu are rost sa le enunt aici sa scriu catai textu dar Google stie sa va spuna),si toate astea se trec cu vederea doar pt faptul ca eu semnez deoarece am nevoie de servicii? Adica un fel de "phishing" legal asa.Consumatorul e fraierul,si furnizorul sefu. e ciudat ca in contractele "greilor" adica gazul si curentul electric nu au taxe (care apropo cunvantul taxe apare in toate contractele desi e <<<<ILEGAL >>>>.cuvantul taxa nu are voie sa il foloseasca EXCLUSIV decat institutiile statului abilitate sa colecteze taxe) suplimentare. Nu platesti il inchide si asta e.Ramane o restanta si cam atat.
Deci eu inteleg asa. "rt si cu upisi si cu redese si oringi si vdf si csmt sa freaca pe maini si asteapta sa pice fraieru. il imbie cu tot ce e mai frumos pa lumea asta (oferte alea alea) si apoi dau acatiste la biserica ...doar doar de no avea fraieru cu ce sa plateste.Sau poate tre sa inchida ....sa vez' atunci ce il jumulim".
IN MOD NORMAL eu sunt CLIENTUL ...sunt cel care aduce venitul. Ar trebui sa fiu stimat,salutat,iubit. IN MOD ANORMAL e cum e in rrrrrrromania.
Ce sa ai faci? dupa cum am mai zis .....Ma bucur tare mult ca am avut ghinionul sa ma nasc in rrrrromania!:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vodafone - servicii mibile internet cons.star cons.star Buna ziua, As dori sa stiu cum pot incheia contractul pentru internet incheiat cu cei de la vodafone. Am sunat la ei si i-am anuntat ca vreau sa reziliez ... (vezi toată discuția)
Factura vodafone emisa in baza unui contract reziliat ? bigthx bigthx Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la o problema ivita recent. In data de 22.04.2014 Vodafone a primit de la mine prin curier rapid ... (vezi toată discuția)
Executare silita dannamicaela dannamicaela Eu sunt stabilita in strainatate, in 2013 venind in tara am dorit sa-mi fac un contract la o companie de televiziune pentru a avea programe romanesti. Totul a ... (vezi toată discuția)