avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Factura Vodafone emisa in baza unui contract reziliat ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Factura Vodafone emisa in baza unui contract reziliat ?

Buna ziua.

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la o problema ivita recent.

In data de 22.04.2014 Vodafone a primit de la mine prin curier rapid (deci am confirmarea de primire) o notificare prin care ceream:
1. rezilierea contractului de abonament incepand cu data de 23.05.2014.
2. trecerea nr pe cartela.
3. transformarea punctelor de loialitate in credit pt activarea unei extraoptiuni.
4. stergerea datelor mele personale din baza lor de date si a tertilor.

Am ales 23.05 pt ca se implineau cei 2 ani "obligatorii" si pt ca 23 ale lunii era data de facturare si, dupa cum se stie, VDF (si nu numai ei) factureaza in AVANS. Si nu voiam ca sistemul lor sa emita automat o noua factura, dupa data la care vreau rezilierea. Am platit ultima factura ( pt perioada 23.04 - 22.05 ) inainte de scadenta ei.
Cateva zile, dupa primirea notificarii mele, VDF nu a dat niciun semn, asa ca le-am scris eu, ca sa ma asigur ca cererea mea va fi procesata si le-am atras atentia sa o faca exact la 23.05, tocmai ca sa nu apuce sa se emita o factura din greseala, pt ca nu o voi plati !
Din motive numai de ei stiute (sau nu), VDF a facut trecerea pe cartela cu 1 zi intarziere, adica pe 24.05.
Pe 28.05 (fiind deja utilizator de cartela si nu abonat) am primit un sms cum ca "pe 23.05 s-a emis factura nr...in valoare de...."

Am cerut lamuriri de la user-ii lor de pe forum si Facebook si ei tot trageau ca eu trebuie sa platesc asta acum si se regleaza la URMATOAREA factura !?
Care urmatoare factura, daca eu nu mai am contract ???

Cu cateva zile inainte am primit un email de la o firma de recuperare (!?) care-mi cerea sa iau legatura cu ei cu privire la "abonamentul incheiat" de la VDF.

Intrebarile mele pt Dvs ar fi:

1. e posibil sa se mai emita o factura in baza unui contract reziliat ? nu e vina mea ca ei au intarziat. eu le-am atras atentia si am emailurile pastrate.
2. faptul ca acea firma de recuperare a obtinut datele mele de la VDF fara sa fiu instiintat si fara acordul meu, nu e ilegal ? eu am cerut Vodafone-ului sa stearga datele mele personale din baza lor de date si a tertilor.

Va multumesc anticipat.
O zi buna.


Cel mai recent răspuns: bigthx , utilizator 20:03, 7 August 2014
tocmai de accea cer (cei de la telefonoa mobila) , sa se faca cerere de inchidere de abonament , cu 2 luni inainte de expirarea acestui .
motivul , sistemul prelungeste automat contractul.

ar fi trebuit sa mergeti personal la un magazin, de-al lor si sa depuneti acea cerere si nu mai erau probleme....in mod normal , trebuie sa achitati ultima factura.
Nu stiu de unde stiti Dvs de 2 luni, dar, imi pare rau, nu-i adevarat ! Eu am respectat exact clauza lor din contract in care-ti zice sa le trimiti in scris cu 30 zile inainte de DATA LA CARE SE DORESTE REZILIEREA ! Eu am dorit cu 23.05, ei au primit notificarea (nu cerere. ca eu nu le cer nimic ) pe 22.04. Confirmarea de primire are pe ea numele celui care semneaza, seria de buletin si stampila VDF care are inscrisa data de "22.04.2014". Ceea ce ziceti Dvs este ca eu ar trebui sa platesc o factura emisa in baza unui ctr reziliat pe perioada 23.05 - 22.06 ! Cand eu deja NU mai eram abonat ! Codul de client nu mai exista. Ultima mea factura de abonat, pe perioada 23.04 - 22.05, am platit-o pe 06.05.2014. Si acolo s-a terminat.
Oricum multumesc pt raspuns.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
bigthx, utilizator
Depuneti o plangere la ANPC, trimiteti dovezile in copie a ce sustineti si asteptati si raspunsul lor.
Multumesc pt sugestie. Oricum nu-i las, o sa-i reclam, dar, inainte de asta, eu voiam sa stiu raspunsul la cele 2 intrebari de la cineva care stie exact legea.De aceea am apelat la site-ul Dvs. Eu i-as fi reclamat deja si la ANSPDCP ( cei cu protectia datelor personale ), dar in lege se spune ca ar trebui mai intai sa lamuresc problema cu VDF, si abia dupa aia ii pot reclama la ei. Doar ca eu nu prea mai vreau sa stau de vb cu VDF. Eu stiu sigur ca am respectat tot ce era de respectat ( am asteptat sa treaca cei 2 ani de contract, am trimis cu conf de primire cu 30 zile inainte, am platit ultima factura legala, care era legata de ctr respectiv ) si ei nu au respectat ce-am cerut, deci trebuie sa plateasca pt neglijenta si indiferenta lor. Daca au intarziat cu o zi trecerea de pe abonament pe cartela si sistemul lor automat de facturare a emis factura, NU e vina mea, iar acea factura trebuia stornata, nu sa ma ia pe mine cu "platiti acum, si se regleaza la urmatoarea factura", ca nu exista nicio "urmatoare factura", eu fiind deja ultilizator de cartela.
bigthx a scris:


1. e posibil sa se mai emita o factura in baza unui contract reziliat ? nu e vina mea ca ei au intarziat. eu le-am atras atentia si am emailurile pastrate.
2. faptul ca acea firma de recuperare a obtinut datele mele de la VDF fara sa fiu instiintat si fara acordul meu, nu e ilegal ? eu am cerut Vodafone-ului sa stearga datele mele personale din baza lor de date si a tertilor.


Poate cineva sa-mi raspunda la cele 2 intrebari din punct de vedere juridic ?
Ce legi si articole se incalca ?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mobila daniel12 daniel12 am un abonament la [EDITAT] si as vrea sa renunt la el in baza legi care tocmai sa dat am sunat la dansi si miau zis ca trebuie sa platesc suma de 150 euro ca ... (vezi toată discuția)
Fara sanse in fata unei fraude in telefonie mobila ranyabv ranyabv Buna ziua. In luna iulie a acestui an persoane necunoscute mie si-au incarcat 2 cartele pre-pay folosindu-se de contul meu intr-o retea de telefonie mobila (cu ... (vezi toată discuția)
Contract orange zephon zephon Buna ziua Am urmatoarea problema: Cu o saptamana in urma am semnat o cerere de portare de la Vodafone la Orange de pe abonament pe abonament. Odata cu cererea ... (vezi toată discuția)