Buna ziua.Acum 4 ani am suferit o interventie chirurgicala in urma careia mi s-au extirpat un rinichi si splina.Am aflat ca pot beneficia de ajutor de handicap acum doi ani dar cand am mers sa depun actele mi-au spus ca aveam acest drept daca depuneam dosarul la maxim un an de la data operatiei.
Intrebarea mea este ce optiuni am.Pot da statul in judecata si ce sanse am?
Nu mi se pare corect.Va multumesc
In baza documentelor medicale care atesta afectiunile medicale, interventiile la care ati fost supus si consecintele acestora,contactati personal comisia locala de expertiza medicala persoane adulte cu handicap
Functie de concluziile acesteia urmeaza sa apreciati daca apelati direct la serviciul pentru inregistrarea persoanelor cu handicap si beneficierea de drepturi legale sau daca staruiti in expertizarea medicala
Flori Dragomir nu este adevarat, in continuare puteti beneficia de indemnizatie de handicap, insa veti fi incadrata in grad accentuat. Faceti un dosar cu acte medicale recente, in el sa puneti si copii dupa istoricul medical, mergeti la Inspectoratul de handicap din judetul dv cu dosarul, veti fi programata la comisie, apoi Comisia, dupa cateva zile, va elibera certificatul de incadrare in grad de handicap, sau decizia privind neincadrarea in grad de handicap, precum si motivatia privind neincadrarea. Daca se va intampla asta, aveti la disponzitie 30 de zile sa inaintati contestatie catre Comisia Superioara.
Nu faceti lucrurile intreband functionarii, ci faceti totul pe baza unui dosar, aveti dreptul, atunci sa vi se dea raspuns, pe baza examinarii, ori certificat, ori decizie motivata privind neincadrarea.
unde v-ati deplasat pentru a depune actele?
la DGASPC_sau la Cabinetul de Expertiza Medicala?
documentatia o puteti depune oricind si in cazul in care medicul expert constata incapacitate de munca,gr.2 sau 3 veti primi o decizie.
pentru DGASPC puteti primi informatii mai multe decit pentru expertiza medicala de pe site-ul institutiei din judetul dumneavoastra.(cei cu expertiza sint secretosi foc!).