Momentan salariul net este de 900 ron.Doresc sa ies la pensie anticipat cat mai repede. Imi puteti spune cam cat voi avea pensia? Va multumesc mult si v-as fi recunoscatoare pt. un raspuns cat mai rapid.
Si daca ies anticipat la pensie penalizarea de 0,75% pt fiecare luna de anticipare ramane aceeasi pe parcursul celor 4 ani sau pensia mea va creste lunar avand in vedere ca scade numarul de luni anticipate?
Buna ziua.
Am 56 ani si doua luni, nascuta in 18 martie 1955, vechime in munca 36 ani si 10 luni si doresc sa ma pensionez. Ma intereseaza, daca as mai lucra 1 an si 2 luni, m-as incadra la pensie anticipata, se mai aplica vreo penalizare ca in cazul pensiei anticipate partial la care ma incadrez acum? Va multumesc.
1. in cazul in care as intra in somaj cu intreruperi pe caz de concediu medical ca sa mai treaca 1 an si 2 luni ma pot pensiona anticipat apoi?
2. daca sunt pensionata anticipat partial, cand voi ajunge la limita de varsta legala de pensionare si se recalculeaza valoarea pensiei, ma afecteaza negativ, financiar vorbind, acesti 4 ani in care am luat o pensie mai mica cu 40%?
~ final discuție ~