avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Am si eu nevoie de un sfat!
Eu sunt din Oradea si m-am casatorit anul trecut in iulie in Scornicesti.Din pacate aceasta casnicie nu a mers,eu m-am reintors in Oradea.Nu am reusit inca sa-mi schimb domiciliul in buletin la adresa actuala.Doresc sa bag actiunea de divort.Stiu ca trebuie sa o introduc personal in Slatina,din aceasta casnicie nu a rezultat copii,nu avem nimic de impartit,doar un simplu divort.Mai stiu ca se poate opta pentru divort de comun acord,dar din pacate nu am siguranta ca el este de acord.Este o persoana dificila si nu mai imi doresc sa-l vad niciodata.Sunt o simpla muncitoare,ma costa drumurile din Bihor in Olt prea mult pentru a ma prezenta la procese si ma repet nu doresc sa-l vad la procese.Divortul ar trebui sa fie simplu,chiar si daca el nu ar fi de acord,in mod normal nu ar necesita un avocat.Nu ma intereseaza sa obtin sentinta din culpa lui sau culpa comuna,mai ales ca eu nu am martori pe care sa-i citez,eventual fiul meu de 18 ani,care este cu mine in Oradea,mama si sora sotului.Nu stiu daca ei ar veni sau sunt acceptati ca martori.Imi poate spune cineva cat m-ar costa un avocat in Slatina?Sau ce ma sfatuiti sa fac?Doresc doar un simplu divort si sa-mi recapat numele avut inaintea casatoriei.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: edyon , utilizator 18:30, 23 Mai 2011
buna ziua.daca doriti sa divortati de comun acord atunci este obligatoriu sa va intalniti cu sotul si sa si-l vedeti.acordul ambilor soti trebuie sa fie liber si neviciat si trebuie constatat de instanta de judecata.
daca sunteti reclamant iar sotul nu doreste sa divorteze sau pur si simplu nu se prezionta la proces dvs. trebuie sa va prezentati obligatoriu la toate termenele de judecata in calitate de reclamant altfel vi de respinge actiunea.
daca ajungeti la un consens cu sotul puteti divorta mult mai usor fara atatea prezentari la procese, mergant la un notar.in cazul dvs. ar fi cea mai simpla varianta.la notar sau la primarie nu aveti nevoie de avocat doar de acordul ambilor soti.succes.
Din pacate nu voi ajunge la un consens cu sotul.El acuma este de acord cu divortul,in momentul urmator ma ameninta ca nu va semna nimic si imi va pune piedici in actiunea de divort.Nu este o persoana cu care poti sa ai o discutie de incredere si civilizata.
in acest caz singura solutie este instanta de judecata de la ultimul domiciliu comun al sotilor si pe cale de consecinta asa cum spuneati multi bani pe drumuri, avocat etc.
Daca nu ajungeti la un consens pentru a divorta prin acordul partilor la instanta, aceasta fiind singura varianta in care puteti divorta la instanta fara martori, deci fara a proba motivele de divort, atunci veti avea nevoie de proba cu martori, in lipsa acestora actiunea neputand fi admisa.
Fiul dvs. nu poate fi martor, pentru ca art.190 c.proc.civ. interzice audierea descendentilor ca martori, iar in privinta celor amintiti de dvs. nu va sfatuiesc.
Este imposibil ca prieteni, colegi sau rude ale dvs. sa nu va cunoasca situatia .
Angajati avocat.
Actiunea introductiva de instanta poate cuprinde varianta desfacerii casatoriei din culpa comuna , fara motivarea hotararii judecatoresti.
In temeiul art . 132 din Codul de procedura civila , pana la prima zi de infatisare, cererea de chemare in judecata poate fi modificata , instanta luand act de desfacerea casatoriei prin acordul partilor.

Alte discuții în legătură

Divort mirela150280 mirela150280 in data de 24 aprilie 2009m-am despartit de sotul meu. Am hotarat amandoi sa divortam de comun acord. Dar el a fost la tribunal si a cerut divortul din culpa ... (vezi toată discuția)
Divort nan monica nan monica sotul a bagat divort si nu sint de acord ce as putea face.in cazul in care nu sint deacord.multumesc (vezi toată discuția)