Am si eu nevoie de un sfat!
Eu sunt din Oradea si m-am casatorit anul trecut in iulie in Scornicesti.Din pacate aceasta casnicie nu a mers,eu m-am reintors in Oradea.Nu am reusit inca sa-mi schimb domiciliul in buletin la adresa actuala.Doresc sa bag actiunea de divort.Stiu ca trebuie sa o introduc personal in Slatina,din aceasta casnicie nu a rezultat copii,nu avem nimic de impartit,doar un simplu divort.Mai stiu ca se poate opta pentru divort de comun acord,dar din pacate nu am siguranta ca el este de acord.Este o persoana dificila si nu mai imi doresc sa-l vad niciodata.Sunt o simpla muncitoare,ma costa drumurile din Bihor in Olt prea mult pentru a ma prezenta la procese si ma repet nu doresc sa-l vad la procese.Divortul ar trebui sa fie simplu,chiar si daca el nu ar fi de acord,in mod normal nu ar necesita un avocat.Nu ma intereseaza sa obtin sentinta din culpa lui sau culpa comuna,mai ales ca eu nu am martori pe care sa-i citez,eventual fiul meu de 18 ani,care este cu mine in Oradea,mama si sora sotului.Nu stiu daca ei ar veni sau sunt acceptati ca martori.Imi poate spune cineva cat m-ar costa un avocat in Slatina?Sau ce ma sfatuiti sa fac?Doresc doar un simplu divort si sa-mi recapat numele avut inaintea casatoriei.
Va multumesc anticipat!
Din pacate in Oltenia nu am avut prieteni,nu avea voie sa vina nimeni la noi,nu am avut colegi-nefiind lasata sa merg la servici,ma tinea numai in minciuni.Familia mea din Oradea stia situatia de acolo dar afland-o de la mine,nu au fost prezenti acolo.Insa mama si sora lui sunt persoanele care ne-au dat afara din casa.Daca ii citez ca martori,ei vor fi obligati sa se prezinte,nu?Nu ma intereseaza declaratia lor,sa ma declare pe mine vinovata de orice,eu am parasit domiciliul-dar nu exista lege sa ma tina legata de el.Eventual imi puteti recomanda un avocat din Slatina?
Va multumesc!
Divort
mirela150280
in data de 24 aprilie 2009m-am despartit de sotul meu. Am hotarat amandoi sa divortam de comun acord. Dar el a fost la tribunal si a cerut divortul din culpa ... (vezi toată discuția)