avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare divort in cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare divort in cartea de munca?

Buna ziua,
Am divortat de curand, mi-am reluat vechiul nume si in cartea de munca apare scris certificatul de casatorie. Vreau sa ma angajez si la noul serviciu mi se cere cartea de munca. Ce acte aduc la resurse umane? Trebuie sa se inscrie in cartea de munca hotararea de divort?
Va multumesc mult.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 09:03, 24 Mai 2011
Trebuie sa depui la resurse umane copie dupa sentinta de divort si copie dupa buletinul de identitate,actualizat dupa reluarea numelui.
De la data de 01.01.2011 nu mai este obligatoriu sa se ceara carnetul de munca la angajare.
După data de 01.01.2011 nu mai poate scrie nimeni nimic în carnetul de muncă. Nu mai este obligatorie prezentarea crnetului de muncă la angajare, dar mulţi angajatori o cer pt. a calcula vechimea în muncă, vechimea la locul anterior de muncă, etc de care are nevoie în anumite situaţii. Dacă duceţi carnetul de muncă, oricum trebuie să duceţi copia actului de identitate şi copia certificatului de naştere şi atunci duceţi şi copia sentinţei de divorţ. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuza sa imi dea adeverinta pentru gradinita kaa 1 kaa 1 tatal biologic al copilului meu refuza sa+mi dea adeverinta de la munca.. pentru reinscrierea copilului la gradinita. nici copie dupa CI nu vrea sa+mi ... (vezi toată discuția)
Lichidare in cursul anului 2011 P.Daniela P.Daniela Buna ziua! In conditiile actuale, in care ITM-ul nu mai completeaza carnetele de munca incepand cu 1.01.2011, am rugamintea sa ma lamuriti ce documente ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de munca pt 24h cyrus234i cyrus234i Buna ziua, doresc sa particip la un concurs in cadrul Primariei locale pt ocupare unui post, una din conditi este prezentarea cartii de munca in original pt ... (vezi toată discuția)