avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal - alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal - alcool la volan

Buna ziua! acum o saptamana am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,4 la mie in sange! Astept sa fie trimis rezultatul de la sange la politie! as vrea sa stiu in ce masura conteaza ce mai scrie politistul la dosar inaintea intaiitarii la parchet! Daca el o sa specifice in doras " neinceperea urmaririi penale " o sa fie luat in seama ?
Cel mai recent răspuns: ro-juridic , utilizator 13:04, 22 Mai 2011
la alcoolemia asta, nu va faceti griji ca n-o sa inceapa urmarirea penala indiferent de ce ar scrie politistul, o sa fiti trimis in judecata
Nu politistul decide neinceperea urmarii penale ci procurorul, ceea ce nu se va intampla la aceasta valoare a alcoolemiei
Greu de crezut ca veti scapa fara o condamnare fie ea si cu suspendare. Alcoolemia este f.mare. Angajati-va un avocat bun pt asa ceva.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Permisul nu se suspenda se anuleaza conform oug 195
Ar fi culmea sa-l trimita in judecata fara sa inceapa urmarirea penala :). Mergeti la un avocat, nu va mai luati dupa forumuri. Alcoolemie de 1.4 la mie, e o chestiune serioasa si nu cred ca va convine o pedeapsa cu suspendare (care apare in cazier)
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
ro-juridic, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului. dosar penal sau nu? bobysb bobysb Buna ziua,ma adresez si eu acestui forum ptr ca nu sunt la curent cu faptele de acest gen. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale ... (vezi toată discuția)