avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conventia civila valabila?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conventia civila valabila?

Bun gasit,

Am observat ,ca in legatura cu conventia civila parerile sunt impartite,de aceea va rog a-mi raspunde daca s-a facut corect incadrarea.

Pt femeia de servici din asociati,s-a facut incadrarea cu conventie civila de prestari servicii timp lucru 1 ora pe zi .

Presedintele a specificat pe conventie,- cu caracter dependent.

In cazul unui control ITM-ul va fi de acord cu aceasta forma de angajare?

Ce declaratie se completeaza in acest caz,020 mai este valabila?

Va doresc o duminica placuta!





Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
ContSters122354, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 14:25, 22 Mai 2011
Pentru femeia de serviciu se face CIM, nu conventie civila, chiar daca lucreaza 1 ora pe zi, cu atat mai mult cu cat presedintele a scris ca face o activitate dependenta. Deci trebuie inscris in Revisal la ITM, iar la fisc completata decl.112 - sectiunea A - pentru care se platesc CAS, CASS, somaj atat pentru angajat, cat si pentru angajator, impozit 16%.
Daca e primul loc de munca i se face si deducerea din salariul brut, dupa ce s-au scazut contributiile pentru angajat si se impoziteaza ceea ce ramane dupa aceste scaderi. Dupa toate aceste scaderi trebuie sa ramana salariul net cat ii dati in mana.

Apoi se calculeaza si CAS, CASS, somaj din salariul brut.
Daca este pensionara nu se plateste somajul, nici angajat, nici angajator.

Pare dificil, chiar si este dificil pana se pun lucrurile in ordine, dar dupa ce se intra in normal, practic devine extrem de simplu.
In 2011, ( an diferit de cel din 2000), au aparut modificari legislative, contractuale, etc, de care trebuie sa tinem cont.
Art. 7 alin. (1) pct. 2 subpunctul 2.1 si 2.2 din Codul Fiscal face referire la posibilitatea inspectorului de a reconsidera o activitate declarata ocazionala la o activitate dependenta, daca are caracter repetitiv si indeplineste unul din criteriile mentionate in articol.
In Codul Muncii gasim elemente din art.7, asa ca inspectorul de la ITM v-a constata usor incalcarea legislatiei.
Conform art. 296³ lit. c) din Codul fiscal, AP fiind entitati asimilate angajatorului au calitatea de plătitori de venituri din activităţi dependente, pentru care vor declara/plati si urmatoarele, din partea angajatorului:
- 0,85% pentru contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate;
- 0,25% pentru contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale;
- 0,168% pentru contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.
Chiar daca este pensionar aceste 3 contributii se iau in calcul.
D.020 nu se foloseste la AP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. S-a incheiat o conventie civila cu o institutie tip C.A.R- pensionari. Ce contributii trebuiesc oprite pe ... (vezi toată discuția)
Mai este valabil conventia civila in cadrul asociatiei de proprietari iancustirbu iancustirbu am auzit discutii ca unele din asoc de proprietari au primit amenda pentru angajarea cu conventie. (vezi toată discuția)
Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)