avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Tatal fiicei mele a decedat. Inainte de deces achizitionase o masina pe care nu a mai apucat sa o inmatriculeze. Dupa deces, cumnatul meu, fratele fostului meu sot (noi eram divortati de 8 ani) a inmatriculat masina pe numele lui. Mentionez ca fiica mea are 14 ani, iar tatal ei nu s-a recasatorit si nu are alti copii. Intrebarea mea este: cum pot sa recuperez dreptul copilului meu si cum se incadreaza fapta cumnatului meu?
Cel mai recent răspuns: ella67 , utilizator 07:46, 7 August 2012
actul de provenienta al masinii sa fie pe numele fostului sot si deschideti succesiunea pentru bun.
Nu am nici un document, a facut doar un act de mana cu vanzatorul, dar a ajuns in posesia cumnatului meu. Am doar martori ca a detinut masina aproape un an.
pe baza declaratiilor date de martori ma tem ca nu puteti face nimic.
Nici in instanta? Pentru anularea contractului de vanzare-cumparare daca vanzatorul este de buna credinta si recunoaste ca cel care a platit a fost defunctul?
Recent a decedat fosta mea soacra si vreau sa stiu ce drepturi asupra succesiunii are copilul meu, in conditiile in care tatal ei este decedat, soacra mea avand doi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața! pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe ... Erika087 Erika087 Bună dimineața! Pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe 19 mai 2023 soacra mea a decedat, pe 12 februarie 2024 a decedat soțul meu, iar pe 28 februarie ... (vezi toată discuția)
Succesiune ella67 ella67 Fosta mea soacra a decedat recent. A avut doi baieti: fostul meu sot (decedat anul trecut) si cumnatul meu. Am un copil de 16 ani cu fostul meu sot (noi am ... (vezi toată discuția)
Cota sotiei supravietuitoare asupra bunurilor dobandite de defunctul sot impreuna cu prima sotie AdrianaIulia AdrianaIulia Defunctul a dobandit cu prima sotie un apartament si o masina. Mentionez ca prima sotie a decedat inaintea defunctului sot si impreuna au o fiica. Ulterior ... (vezi toată discuția)