avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota sotiei supravietuitoare asupra bunurilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota sotiei supravietuitoare asupra bunurilor dobandite de defunctul sot impreuna cu prima sotie

Defunctul a dobandit cu prima sotie un apartament si o masina. Mentionez ca prima sotie a decedat inaintea defunctului sot si impreuna au o fiica. Ulterior defunctul s-a recasatorit si anul acesta a decedat. Sotia superavietuitoare are cota la mostenire sau toata masa succesorala revine fiicei defunctului?
Cel mai recent răspuns: AdrianaIulia , utilizator 15:30, 4 Mai 2017
Buna ziua,
Inteleg ca in timpul primei casatorii s-a achizitionat un bun imobil.
Dupa decesul acesteia nu s-a dezbatut succesiunea.
La aceasta dezbaterea succesiunii de pe urma primei sotii se va stabili ca sotul supravietuitor (la acel moment era sot supravietuitor) are 5/8 din TOT bunul si copilul 3/8. (E vorba de 1/4 din 1/2 + 1/2 a sotului supravietuitor dar nu va zapacesc cu procente).
La dezbaterea succesiunii de pe urma sotului decedat, actuala sotie are 1/4 din 5/8 adica 5/32 parti din TOT apartamentul si masina parti si fiica 27/32 din TOT (Atentie am calculat cotele din INTREG APARTAMENTUL SI MASINA)
Soția supraviețuitoare are vocație succesorala la succesiunea defunctului. TB sa se judece cu fiica defunctului sau dacă se înțeleg sa meargă împreună la notar.
Multumesc mult pentru explicatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sotie si mama, care nu a dezbatut succesiunea dupa tatal ei. beegees beegees Buna ziua Va rugam sa ne indrumati in urmatoarea situatie: sotii au dobandit in comun un apartament; in anul 2004 decedeaza unul din soti, sotia ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire sotie supravietuitoare magda popescu magda popescu Buna ziua! X a cumparat un teren pe numele lui, la decesul lui s-a facut succesiune, unii au renuntat si au ramas mostenitoare 2 fiice. Ambele casatorite in ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 27 ani de casatorie,ce drepturi are sotul supravietuitor la un ap. cumparat ampreuna fiiind an acte co-proprietari? pavel1960 pavel1960 dupa 27 ani de casatorie ce drepturi am la un ap. cumparat ampreuna,nu avem copii,nici sotia (decedata)nu are copii din alta casatorie,an schimb ai traiesc ... (vezi toată discuția)