avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa sotie si mama, care nu a dezbatut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa sotie si mama, care nu a dezbatut succesiunea dupa tatal ei.

Buna ziua
Va rugam sa ne indrumati in urmatoarea situatie: sotii au dobandit in comun un apartament; in anul 2004 decedeaza unul din soti, sotia supravietuitoare si fica nu dezbat succesiune.
In anul 2018 decedeaza si fica, in urma ei ramanand 2 copii minori si sotul supravietuitor. Cum se face succesiunea si ce cote revin fiecaruia?
Multumim
Cel mai recent răspuns: beegees , utilizator 17:03, 4 August 2018
Buna ziua,
Dupa sotul defunct in 2004 cotele sunt:
- sotul supravietuitor 5/8 din APARTAMENT
- fiica 3/8 din APARTAMENT prin copiii minori care vin prin reprezentarea memei lor decedata in 2018 adica cate 3/16 fiecare.
Multumim pentru raspuns. Tatal copiilor minori nu are vocatie succesorala in nici un fel dupa sotia decedata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori renata67 renata67 Buna ziua! As vrea sa va relatez o situatie si sa va pun o intrebare. Doua persoane au trait in concubinaj cativa ani , timp in care li s-a dat un ... (vezi toată discuția)
Cota sotiei supravietuitoare asupra bunurilor dobandite de defunctul sot impreuna cu prima sotie AdrianaIulia AdrianaIulia Defunctul a dobandit cu prima sotie un apartament si o masina. Mentionez ca prima sotie a decedat inaintea defunctului sot si impreuna au o fiica. Ulterior ... (vezi toată discuția)
Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)