avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC

Buna seara,
Va rog frumos sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a primi indemnizatia de crestere copil.In clipa de fata sunt in somaj, din care mai am de luat doar 2 luni din cele 9 care mise cuveneau. Am ramas insarcinata acum de fapt mai am doar 1 luna si jumatate, ce pot face pt a beneficia de aceea indemnizatie 600+200 lei?
Pot eventual sa platesc din mana nu stiu pana cand , pana voi naste, unde ar trebui sa platesc , de unde sa cer aceste informatii, cei de la somaj imi spun ca nu am cum sa fac, decat daca ma angajez direct din somaj, fara sa am nici macar o zi de intrerupere din iesirea din somaj si angajare. Am uitat sa mentionez ca in perioada somajului am mai lucrat de 2 ori cu contr de munca perioada determinata de trei luni, dar nici un angajator nu mai face contract pe perioada nedeterminata.
Va multumesc

Exista si posibilitatea de care va vorbeam?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 4 Iunie 2011
Va multumesc.
Auzisem totusi de la mame care nu lucrau ca au platit la casa de pensii o cotizatie lunara din mana 30% din venitul minim garantat, pana au nascut pentru a beneficia, semnand un contract de asigurat.
Ar fi posibil?
bogdan a scris:

Va multumesc.
Auzisem totusi de la mame care nu lucrau ca au platit la casa de pensii o cotizatie lunara din mana 30% din venitul minim garantat, pana au nascut pentru a beneficia, semnand un contract de asigurat.
Ar fi posibil?


Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor sociale.
Ceea ce sustineti dvs cred ca este o interpretare eronata a art.2 alin.5 lit.a din OUG nr.111/2010 , si anume:
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective; ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? vioado vioado sunt in somaj, pe data de 24 aprilie 2011 termin somajul si as dori sa raman insarcinata, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil (cei 2 ... (vezi toată discuția)
Lamurire indemnizatie de copil silvimiha silvimiha Buna ziua! Intrebarea mea este: nu sunt angajata,dar vreau sa platesc darile catre stat din mana timp de un an,minimum pe economie.In ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Catalinaj Catalinaj Buna ziua! Sunt insarcinata in 27 de saptamani si urmeaza sa nasc in mai. Am lucrat 12 luni la o casa de pariuri(din 21noiembrie 2015 pana in 21 noiembrie ... (vezi toată discuția)