avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lamurire indemnizatie de copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lamurire indemnizatie de copil


Buna ziua!

Intrebarea mea este: nu sunt angajata,dar vreau sa platesc darile catre stat din mana timp de un an,minimum pe economie.In aceste conditii,pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului de 800 ron,timp de 2 ani?

Daca platesc din mana intru in aceeasi categorie cu mamele care sunt angajate si primesc indemnizatia de la stat sau pentru cazurile astea exista alta lege?

Va rog sa ma lamuriti! Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 7 Februarie 2013
Din nefericire pentru dvs. plata din mana a contributiilor catre stat nu va ofera posibilitatea de a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Iata ce prevede OUG 111/2010 (actualizata):
Art. 2. -(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului
Plata din mana va ajuta doar la pensie si la sanatate.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
leuca_luminita, utilizator
1) indemnizatia crestere copil nu este de 800 lei,ci este de 600 lei,adaugand 200 lei alocatia copilului = 800 lei.
2) exista o posibilitate. Dvs spuneti ca vreti sa platiti din mana contributii catre stat ca apoi dupa 1 an sa beneficiati de indemnizatie crestere copil. Solutia este sa va intelegeti cu un patron sa va faca acte de angajare si tot ce trebuie sa plateasca patronul contributiile catre stat care se opresc atat de la angajator cat si de la angajat,le suportati dvs.
Problema este daca cunoasteti un patron care sa va fie prieten si sa va accepte.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Tarzan2012, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!

Ar mai fi o nelamurire! Ca sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului pot sa port sarcina in timpul celor 12 luni in care contribui catre stat sau trebuie sa treaca anul si apoi sa raman insarcinata? Mai pe scurt,daca se intampla sa raman insarcinata in perioada celor 12 luni care sunt obligatorii de implinit ca angajat,mai pot primi indemnizatia sau trebuia sa se implineasca anul si abia apoi sa faca bebele?

Multumesc din suflet!

Trebuie ca la data nasterii copilului sa aveti 12 luni venituri din salariu.
Eu sunt angajata cu data de 1 iulie 2012 si vreau sa fac bebe si sa beneficiez de indemnizatia de la stat.Concret, in ce luna as putea sa raman in asa fel ca sa treaca anul bine si sa vina si bebele si indemnizatia?

Eu personal as vrea sa raman prin februarie,dar cum va da Dzeu!

Va rog lamuriti-ma si pe mine cum sta treaba! Multumesc!

Alte discuții în legătură

Acordare idemnizatie de crestere copil Alexandra1910 Alexandra1910 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Pe data de 22 august 2012 m-am angajat, iar in luna septembrie am ramas insarcinata. Pot beneficia de indemnizatia de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie elissar elissar Buna ziua,am si eu o intrebare,imi poate spune si mie cineva,daca eu in timpul cat am primit ultima transa de bani din indemnizatia primului copil 800 roni ,am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nicogala nicogala Buna ziua, Am fost angajata pe o perioada de 2 ani, pana la 1 octombrie 2012, de cand urmez cursurile unei facultati de stat, la zi. Sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)