avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anularea procesului verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anularea procesului verbal de contraventie

Buna Seara!In urma cu vreo 6 ore am fost oprit de un echipaj de politie pe raza municipiului targoviste.Am fost prins pe aparatul radar cu 66 km/h.I-am dat documentele agentului,m-a sactionat contraventional 2 puncte amenda in valoare de 134 lei,67 in 48 h.toate bune si frumoase am semnat am luat procesul si surpriza knd am ajuns acasa m-am uitat la data procesului "Incheiat astazi 25.05.2011" io stiam ca azi suntem in 22.05.2011. Intrebarea este pot sa fac contestatie si cui trebuie sa ma adresez! mentionez k este prima amenda in 2 ani! multumesc!
Cel mai recent răspuns: zarnik , utilizator 14:55, 24 Mai 2011
Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor

Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
(11) In cazul contravenientilor cetateni straini, persoane fara cetatenie sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate, in procesul-verbal vor fi cuprinse si urmatoarele date: seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia si statul emitent.*
(2) Abrogat.*
(3) Abrogat.*
(4) Abrogat.*
(5) In cazul in care contravenientul este minor procesul-verbal va cuprinde si numele, prenumele si domiciliul parintilor sau ale altor reprezentanti ori ocrotitori legali ai acestuia.
(6) In situatia in care contravenientul este persoana juridica in procesul-verbal se vor face mentiuni cu privire la denumirea, sediul, numarul de inmatriculare in registrul comertului si codul fiscal ale acesteia, precum si datele de identificare a persoanei care o reprezinta.
(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.

Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

Depuneti plangere contraventionala impotriva acestui proces verbal de contraventie la judecatoria Targoviste.Solicitati anularea acestuia in temeiul art.16 si 17 din ordonanta.
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2011
andymaurul, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Am depus contestatie.Azi 24.05.2011.Credeti ca o sa castig sigur?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal greșit (număr de înmatriculare greșit) StanciuAlex StanciuAlex Buna ziua! Am fost surprins astăzi, in localitate cu viteza de 82 km/h. Am semnat procesul verbal, la mențiuni mi-au trecut fără să știu,\"mă grebeam ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)
Atac amenda legea 203/1994 andrei2233 andrei2233 cum se poate ataca un proces verbal pe baza legii 203/1994? un punct slab pe care l-am gasit ar fi ca amenda nu are semnatura agentului constator pe verso,nici ... (vezi toată discuția)