Doresc sa imi deschid o afacere impreuna cu un prieten in orice parc din capitala cu fresh de portocale, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ? De unde incep cu firma si care ar fi costurile. Primaria da pe spaga acceptu sau fiind la inceput de drum o sa fim iertati ?
Multumesc frumos, Daca aveti nelamuriri revin cu un mesaj dupa dumneavoastra.
Ca si concept el mi se pare realizabil daca reusiti sa aveti mai multe puncte de lucru si eventual sa imbinati vanzare sucuri naturale facute in fata clientului cu vanzarea de inghetata. E cam greu sa asigurati eficienta financiara a afacerii numai din sucuri. Ganditiva ca trebuie sa va infiintati firma si sa va deschideti punctele de lucru care implica costuri initiale si cele cu autorizatiile. Apoi aveti costurile cu materia prima adica fructele, acosturile cu ceva aparate de stors si ceva sisteme de racire si pastrare a fructelor la fiecare punct de lucru, transportul fructelor la fiecare punct de lucru, costurile cu salarizarea personalului angajat. Si sa nu uitati ca aceasta activitate o poteti desfasura sa zicem cam din aprilie pana in octombrie( in cazul cel mai fericit) si in rest trebuie sa asigurati incarcarea firmei cu alte activitati aducatoare de profit.
Hai sa ne rezumam doar la o taraba. Si m-am gandit si la frigider cu inghetata + apa plata / minerala si doze de cola. Pentru 2 studeti de 19 ani nu poti sa ne ceri marea cu sarea. Azi m-am interesat chiria pe iore e de 1 leu pe m2. Autorizatiile si cursurile de igienizare aveti idee cat ar costa ? Daca nu merge anu asta la anu sigur intram in forta sau poate avem noroc si gasim spatiu intr-un mall. Aici nu ne-am interesat de eventuala chirie. Ca PFA nu putem lucra impreuna, singura solutie fiind de asociatie individuala sau SRL. Dezavantaju la srl e ca iti trebuie contabil (4-5 milioane pe luna). Pentru a obtine aprobare trebuie sa programam un interviu la Arhitectu sef, aveti idee daca e pe baza de spaga sau ochi frumosi ? Si daca imi puteti da mai multe detalii ce presupune asociatie individuala. Desigur, noi vom fi patroni si vanzatori pe deasupra. Cand tragi pentru tine, tragi cu spor. Bugetu ar fi undeva intre 1000-1500 euro. Sa ne riscam ce sfaturi ne puteti da ?
Filala in spania
adialex
Doresc sa infiintez un punct de lucru ,filiala a SRL-ului pe care il am din 1997 in Spania obiect de activitate:Studio Foto-Video.
Ce actiuni trebuie sa ... (vezi toată discuția)