avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cate ore lucram pe zi in timpul preavizului pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cate ore lucram pe zi in timpul preavizului pentru concediere?

Este posibil ca incepand din luna iunie sa primesc preavizul in vederea desfacerii C.M.Mi-ar putea spune cineva cate ore trebuie sa fim pontati la serviciu in timpul preavizului,pentru ca la noi seful nu stie cat ar fi de stat.Anul trecut ,colegii mei stateau in timpul preavizului de 15 X-(zile cate 4 ore.#-o:((
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:15, 23 Mai 2011
Stati atatea ore cate sunt precizate in contract sau regulamentul intern
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2011
ro-juridic, utilizator
Exista acesta prevedere de care spuneti in contractul colectiv de munca unic la nivel national 2007-2010, adica in cazul concedierii in preaviz stati la serviciu 4 ore in loc de 8, celelalte 4 le folositi pentru cautarea unui nou loc de munca.
Anul trecut ,colegii mei stateau in timpul preavizului de 15 zile cate 4 ore.


Colegii au beneficiat de prevederile CCMN care a fost valabil pana in luna noiembrie 2011.
Daca aveti CCM care va este aplicat in firma, vedeti daca are clauza privind reducerea programului in cazul preavizului acordat in vederea concedierii pentru motive neimputabile dv.
1. Chiar daca nu aveti in CCM sau in Regulamentul intern precizari in acest sens, angajatorul poate sa decida ca in perioada de preaviz sa lucrati numai 4 ore pe zi.
2. Dar indiferent cat veti lucra trebuie sa va ponteze si sa va plateasca 8 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevedere c.c.m florincristea07 florincristea07 In ccm era prevazut 4 ore de lucru,4 ore posibilitatea de a ramine liber pentru a-ti cauta de lucru.Dupa 10 zile libere,platite esti readus la lucru.Acele zile ... (vezi toată discuția)
Somaj danabunea danabunea Am urmatoarea situatie: O persoana e in preaviz 20 zile lucratoare in urma concedierii. Mai are dreptul sa vina doar 4 ore la servici in loc de 8 in aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.el ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua.Avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.El vea sa lucreaz 20 zile cate 4 ore sa-si caute un alt loc de munca.Cu cate ore il ... (vezi toată discuția)