avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Am urmatoarea situatie: O persoana e in preaviz 20 zile lucratoare in urma concedierii. Mai are dreptul sa vina doar 4 ore la servici in loc de 8 in aceasta perioada? Daca da are voie sa vina o saptamana 8 ore si una sa nu vina? Cum sa pontez?
A doua problema: Daca vine 4 ore eu o platesc 4 sau 8 ore?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:13, 28 Iunie 2012
Persoana poate veni doar 4 ore pe zi fara a ii fi afectate drepturile salariale si cele conexe. Indiferent daca vien 4 sau 8 ore persoana trebuie pontata program normal.
O astfel de masura de protectie a salariatului concediat , se acorda ,in conditiile in care exista o prevedere in acest sens in CCM la nivel de unitate , sau se face mentiunea in preavizul de concediere privind programul de lucru al salariatului pe perioada acestuia.
Daca va incadrati in aplicarea acestei masuri, programul de lucru al salariatului pe perioada preavizului poate fi de 8 ore 10 zile sau de 4 ore in cele 20 zile de preaviz. Salariatul va fi pontat 8 ore in toate zilele de preaviz.
Multumesc.
1. Chiar daca nu aveti o asemenea prevedere in CCM sau in Regulamentul intern angajatorul poate sa permita salariatului ca in perioada de preaviz sa lucreze 4 ore pe zi sau 10 zile cu 8 ore si 10 zile sa absenteze.

2. Indiferent care din variante o adopta angajatorul, el trebuie sa-l ponteze 8 ore pe zi si sa-l plateasca pentru acestea.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz nelucrator mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu Doresc sa stiu daca exista notiunea de preaviz nelucrator.Adica o societate comerciala decide sa concedieze un angajat si-i acorda cele 20 zile de preaviz pe ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Prevedere c.c.m florincristea07 florincristea07 In ccm era prevazut 4 ore de lucru,4 ore posibilitatea de a ramine liber pentru a-ti cauta de lucru.Dupa 10 zile libere,platite esti readus la lucru.Acele zile ... (vezi toată discuția)