avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu realizat in Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu realizat in Italia

io lucrez in italia cu contract de munca acesti ani care lucrez se vor adauga pentru pensie
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:39, 23 Mai 2011
Da.
Numai daca veti cotiza la fondul public de pensii din tara. Puteti face contract de asigurare cu casa de pensii, si astfel va configurati stagiul de cotizare necesar obtinerii unei pensii.
Legea 263/2010

Art. 19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguratii datoreaza si/sau platesc contributii de asigurari sociale in sistemul public de pensii din Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile sau conventiile internationale la care Romania este parte.
(2) La stabilirea drepturilor de asigurari sociale se iau in considerare stagiile de cotizare realizate in sistemul public de pensii din Romania, precum si perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare in alte tari, in conditiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter international la care Romania este parte si/sau regulamente comunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine pensia daca lucrezi intr-un stat ue? Renny1906 Renny1906 Lucrez de peste 4 ani in UK, vechimea in munca in tara este de peste 20 de ani, se apropie varsta de pensie, care este procedura legala de iesit la pensie? Se ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate vechime in romania? VivieneV VivieneV Buna ziua, daca o persoana a lucrat in strainatate cu acte in regula cativa ani, aceasta perioada ii este recunoscuta in Romania? (vezi toată discuția)
Pensie 51 lei gabryst5 gabryst5 Buna ziua! Am varsta 34 de ani si 4 ani ,9 luni si o zi cotizati .In urma unui infarct miocardic cu anevrism 50% am fost pensionat cu incapacitate totala de ... (vezi toată discuția)