avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functionar hartuit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functionar hartuit

Va rog,cat mai urgent sa ma informati cu privire la urmatoarele
aspecte:
1. In cazul in care un functionar de executie considera ca este
hartuit , agresat fizic si verbal (cu martori) de catre superiorul sau ,
respectiv seful de administratie, cui se va adresa intai.
2.Catre cine va adresa sesizarea si in ce perioada de la producerea
evenimentelor, va primi un nr. de inregistrare de la grupa sindicala din
care face parte ?
3.Ce dovezi trebuiesc aduse in cazul hartuirii (nu este vorba de
hartuire sexuala)?
4.Atunci cand relizarile administratiei sunt ale tuturor si
nerealizarile se rasfrang asupra unei singure persoane , ce trebuie facut?
5.Se pot sesiza organele de politie?
6.Cui trebuie sa te adresezi in cazul in care se fac discriminari la
distribuirea stimulentelor? dar in cazul in care nu se primesc lunar
fluturasii de salarii?
7.Un executor fiscal are obligatia de a merge cu chitantierul la
incasari cu masina sa?exista o baza legala referitor la acest punct?
8.In cazul in care in urma sesizarii se vor face presiuni (controale
, verificari) cine il va reprezenta pe functionar.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 12 Iulie 2008
1. In cazul unei agresiuni fizice sau verbale (constand in amenintari, injurii etc.) functionarul trebuie sa faca plangere penala pe care sa o depuna la Parchetul de pe langa Judecatoria competenta sa judece cauza, sau la Politie.
2. Numar de inregistrare pentru plangerea depusa trebuie sa primeasca pe loc, in momentul in care depune cererea.
Grupa sindicala nu are nicio treaba cu situatia asta.
3. Martori, eventual certificat medico-legal daca exista leziuni fizice care necesita zile de ingrijri medicale.
4. Intrebarea este prea vaga si generala. Cred ca este mai mult o intrebare retorica...
5. Da, cum am scris mai sus.
6. In primul rand, cu o cerere scrisa superiorului(cel mai inalt in functie), daca nu se rezolva, Inspectoratului Teritorial al Muncii, sau chiar instantei de judecata cu o cerere de chemare in judecata avand ca obiect litigiu de munca.
7. Atributiile executorilor fiscali sunt reglementate in Codul de procedura fiscala
(1) Executarea silita se face de organul de executare competent prin intermediul executorilor fiscali. Acestia trebuie sa detina o legitimatie de serviciu pe care trebuie sa o prezinte in exercitarea activitatii.
(2) Executorul fiscal este imputernicit in fata debitorului si a tertilor prin legitimatia de executor fiscal si delegatie emisa de organul de executare silita.
(3) In exercitarea atributiilor ce le revin, pentru aplicarea procedurilor de executare silita, executorii fiscali pot:
a) sa intre in orice incinta de afaceri a debitorului, persoana juridica, sau in alte incinte unde acesta isi pastreaza bunurile, in scopul identificarii bunurilor sau valorilor care pot fi executate silit, precum si sa analizeze evidenta contabila a debitorului in scopul identificarii tertilor care datoreaza sau detin in pastrare venituri ori bunuri ale debitorului;
b) sa intre in toate incaperile in care se gasesc bunuri sau valori ale debitorului, persoana fizica, precum si sa cerceteze toate locurile in care acesta isi pastreaza bunurile;
c) sa solicite si sa cerceteze orice document sau element material care poate constitui o proba in determinarea bunurilor proprietate a debitorului.
(4) Executorul fiscal poate intra in incaperile ce reprezinta domiciliul sau resedinta unei persoane fizice, cu consimtamantul acesteia, iar in caz de refuz, organul de executare va cere autorizarea instantei judecatoresti competente potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.
(5) Accesul executorului fiscal in locuinta, in incinta de afaceri sau in orice alta incapere a debitorului, persoana fizica sau juridica, se poate efectua intre orele 6,00-20,00, in orice zi lucratoare. Executarea inceputa va putea continua in aceeasi zi sau in zilele urmatoare. In cazuri temeinic justificate de pericolul instrainarii unor bunuri, accesul in incaperile debitorului va avea loc si la alte ore decat cele mentionate, precum si in zilele nelucratoare, in baza autorizatiei prevazute la alin. (4).
(6) In absenta debitorului sau daca acesta refuza accesul in oricare dintre incaperile prevazute la alin. (3), executorul fiscal poate sa patrunda in acestea in prezenta unui reprezentant al politiei ori al jandarmeriei sau a altui agent al fortei publice si a doi martori majori, fiind aplicabile prevederile alin. (4) si (5).
8. In toata aceasta activitate functionarul este bine sa fie asistat, sau reprezentat de un avocat.

Treaba cu stimulentele nu sta chiar asa, cum s-a scris. Sesizarea la ITM nu cred ca va da sanse de castig, in acest sens.
Fondul de stimulente pentru personalul unei institutii publice se repartizează de către conducătorul acesteia, pe direcţii şi servicii, pe baza criteriilor stabilite în norme interne aprobate prin ordin al ministrului de resort.
Aprobarea stimulentelor se face de către ordonatorul de credite, la propunerea conducătorului compartimentului de specialitate.
Chiar daca stimulente se acorda de carte conducatorul institutiei nu inseamna ca in urma unui control nu se poate dovedi ca acestea au fost acordate preferential.
Incercati sa faceti o sesizare la conducerea imediat superioara departamentului sau institutiei dvs., in care sa prezentati pe larg situatia creata si solicitati un raspuns scris la sesizare. Obtineti un nr. de inregistrare, in 30 zile ar trebuie sa aveti acest raspunse. In functie de acesta puteti decide daca actionati in justitie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2008
adelaida_07, utilizator
Din cate cunosc in criteriile de repartizare pe salariati a stimulentelor ar putea fi intra urmatoarele aspecte:
a) contributia adusa la realizarea lucrarilor si serviciilor prestate;
b) gradul de complexitate al lucrarilor si serviciilor prestate si gradul de competenta profesionala;
c) spiritul de initiativa si disponibilitate la indeplinirea sarcinilor suplimentare pentru realizarea lucrarilor si prestarea serviciilor solicitate;
d) calitatea lucrarilor si serviciilor prestate;
e) contributia la asigurarea bunei functionari a institutiei, prin initiative personale, in vederea smbunatatirii si eficientizarii activitatii in legatura cu realizarea si prestarea serviciilor solicitate;
f) gradul de periculozitate al activitatilor pentru realizarea lucrarilor si pentru prestarea serviciilor solicitate.

Controlul acordarii stimulentelor se poate face de catre organul ierarhic superior celui care le-a acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor fiscal bgeorgeta bgeorgeta ce studii trebuie sa aiba un executor fiscal? multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Membrii comisiei de executare silita impozite si taxe locale vasilica53 vasilica53 sunt referent impozite si taxe la o primarie si am fost inclus in comisia de executare silita care s-a format la nivelul primariei.Comisia este corect ... (vezi toată discuția)
Tva executare prin executor judecatoresc sabinna sabinna Ne-am adresat executorului judecatoresc pentru executarea silita a bunurilor mobile ale unui debitor . S-a organizat licitatie cod proc. civila dar nu s-au ... (vezi toată discuția)