Buna seara, domnule maior!
ionioneforie a scris:
Intrebarea mea este urmatoarea:
- daca potrivit art. 2 din Legea nr. 119/2010, pensia mea a devenit pensie pentru limitra de varsta in intelesul prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, (...)
Haideti sa lamurim urmatoarea chestiune: la intrarea in vigoare a Legii nr. 119/2010 dvs. erati beneficiar de pensie de invaliditate. Potrivit art. 2, alin. (3) din Legea nr. 119/2010, pensia dvs. de invaliditate a devenit pensie de invaliditate in intelesul Legii nr. 19/2000. Numai pensiile de serviciu anticipate si anticipate partiale au devenit pensii pentru limita de varsta.
Ulterior intrarii in vigoare a Legii nr. 119/2010, in august 2010, ati solicitat si ati obtinut pensie pentru limita de varsta.
ionioneforie a scris:
(...) in temeiul art. 107 alin. (3) din aceasta lege, am dreptul sa cer recalcularea pensiei pentru stagiul nevalorificat la calcularea ei ? Ma refer binenteles atat la stagiul realizat inainte de a intra in randul cadrelor militare, cat si la cel realizat dupa data iesirii la pensie incepand cu ianuarie 2003 - cand a primit prima decizie de pensie de invaliditate ?
:hm: Situatia dvs. nu este similara cu cea a colegilor dvs. care beneficiau de pensii anticipate si anticipate partiale atunci cand Legea nr. 119/2010 a intrat in vigoare. Nu este similara pentru ca dvs. ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Cu toate acestea din august 2010 dvs. beneficiati de pensie pentru limita de varsta. Nu vad niciun motiv care sa va impiedice sa solicitati recalcularea pensiei, cel putin nu unul reglementat legal.
Adaptati cererea de mai jos situatiei dvs.
www.avocatnet.ro/content/for...