avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand imi voi redobandi permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand imi voi redobandi permisul?

am fost depistat in trafic cu nr expirate dar nu am stiut ca au expirat.din sept anul trecut mi_a fost retinut permisul pana la solutionarea dosarului.azi am primit acasa o instiintare cum ca sa solutionat dosarul la trib si am primit o amenda cu caracter administrativ in val de200ron si chelt jud in val de500ron le-am achitat si am fost la pol pt a vedea daca imi primesc perm inapoi.am avut pana acuma dov cu drept de cond care am tot prelungito.in ordonanta de la trib pe langa amenda mai scie pe langa amenda de200ron urmand a se executa potrivit art.444.1C.pr.pen.ce inseamna asta si cand imi voi primi perm inapoi?
Punerea in executare a dispozitiilor civile din hotarare

Restituirea lucrurilor si valorificarea celor neridicate

Art. 444. - Cand prin hotararea penala s-a dispus restituirea unor lucruri care se afla in pastrarea sau la dispozitia instantei de executare, restituirea se face de catre judecatorul insarcinat cu executarea, prin remiterea acelor lucruri persoanelor in drept. In acest scop, sunt incunostintate persoanele carora urmeaza sa li se restituie lucrurile.

Daca, in termen de 6 luni de la primirea incunostintarii, persoanele chemate nu se prezinta a le primi, lucrurile trec in patrimoniul statului. Instanta constata aceasta prin incheiere si dispune predarea lucrurilor organelor in drept a le prelua sau valorifica potrivit dispozitiilor legii.

Daca restituirea lucrurilor nu s-a putut efectua, deoarece nu se cunosc persoanele carora ar trebui sa le fie restituite si nimeni nu le-a reclamat in termen de 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii, sunt aplicabile in mod corespunzator dispozitiile alineatului precedent.

Cand restituirea lucrurilor a fost dispusa de catre procuror sau de catre organul de cercetare penala, acesta procedeaza potrivit prevederilor din alineatele precedente.
azi am primit acasa o instiintare cum ca sa solutionat dosarul la trib si am primit o amenda cu caracter administrativ in val de200ron si chelt jud in val de500ron le-am achitat si am fost la pol pt a vedea daca imi primesc perm inapoi.am avut pana acuma dov cu drept de cond care am tot prelungito.in ordonanta de la trib pe langa amenda mai scie pe langa amenda de200ron urmand a se executa potrivit art.444.1C.pr.pen.ce inseamna asta si cand imi voi primi perm inapoi?

De vreme ce s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administative , va va fi restituit permisul de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala maria-m maria-m amenda penala in val de 20000 ron se poate plati in rate ,persoana respectiva care a primit amenda este salariat si are un magazin. (vezi toată discuția)
Se anuleaza permisul de conducere? stancugheorghe stancugheorghe Buna ziua,poate cineva sa-mi spuna va rog: am condus anul trecut auto personal cu numerele retrase pentru neperfectarea actelor pe numele meu. Am trecut prin ... (vezi toată discuția)
Cand o sa primesc inapoi permisul? TZEPU TZEPU pe 14 septembrie am condus un aro neinmatriculat pe DN7,fiind tractat de un prieten.aro acela era radiat,nu avea motor,acesta fiind demontat demult.am condus ... (vezi toată discuția)