staveelena a scris:
Buna ziua , tatal meu a facut contestatie la decizia de pensionare si am observat ca din cartea de munca s-au luat in calcul salariile inscrise dar cumulate pe mai multe luni , acelasi salariu .
Ati comparat carnetul de munca cu buletinul de calcul, probabil, si ati fi vrut ca in buletinul de calcul sa apara salariile luna de luna, asa cum apar in carnetul de munca.
Nu este nicio eroare in buletinul de calcul. Faptul ca apare acelasi salariu pe o perioada mai mare de timp
nu inseamna ca pentru acea perioada a fost valorificat
un singur salariu.
Asa a fost conceputa aplicatia informatica cu ajutorul careia se calculeaza pensiile, apare perioada si salariul aferent acestei perioade, chiar daca este vorba despre mai multi ani. In momentul in care se modifica salariul, in buletinul de calcul apare urmatoarea perioada (programul "sare" la urmatoarea perioada). Asta nu inseamna ca nu sunt valorificate toate veniturile, ci inseamna ca asa este programul.
staveelena a scris:
Putem contesta in instanta cu salariile castigate ?
Nu inteleg intrebarea, va rog sa reveniti.
staveelena a scris:
Proba noastra este ca avem cateva state de plata din diferiti ani , pe mai multe luni , ex. in 1992 la calcul s-a luat un salariu mai mic decat cel de pe statul de plata , in cartea de munca nu apare salariul lunar si de aceea intrebarea noastra este daca ne putem folosi de aceste probe in instanta .
Veniturile in functie de care se determina punctajul mediu anual, adica pensia, sunt cele mentionate in carnetul de munca si / sau in adeverinte, exista legislatie in acest sens.
In instanta puteti sa propuneti ce probe doriti, iar instanta va hotara daca sunt concludente, pertinente si utile cauzei. De regula instantele au in vedere mentiunile din carnetul de munca.