avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua,
Cum se imparte, la iesirea din indiviziune terenul amplasat sub o cladire (parter + etaj) in care locuiesc 2 proprietari in conditiile in care suprafata ( amprenta la sol) locuintei de la parter este de 130 mp iar suprafata locuintei de la etaj este de 70 mp. Restul de 60 mp ai suprafetei de la etaj reprezinta pod ( deasupra locuintei de la parter) prevazut cu acoperis, acoperis care se continua peste locuinta de la etaj, iar apa de ploaie de pe acoperisul ambelor locuinte se scurge prin scocurile amplasate la nivelul superior al celor 4 pereti ai locuintei de la parter.
La impartire terenului de sub cladire se tine cont de suprafata fiecarei locuinte sau de cota de 68% si respectiv de 38% detinuta de fiecare proprietar din suprafata intregii curtii in care e amplasata cladirea?.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:02, 23 Mai 2011
se va tine cont la expertiza de suprafata din acte a fiecaruia din cei doi proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva la achizitia unei case - ma incadrez la 5% sau la 19%? blue_spirit blue_spirit Buna ziua, Sunt pe cale sa cumpar o casa (este jumatatea unui duplex). Acum la vanzarea finala au aparut discutii cu proprietarul legate de TVA. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, fara asociatie si fara acces la spatiul mansardei Mihai RMS Mihai RMS Buna ziua, am tot citit despre reparatia acoperisului ca fiind parte comunca, dar mai am cateva nelamuriri si as dori daca se poate sa le clarific. Nu este ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte podul unei case, aflat atat deasupra unei parti ... Diana_w Diana_w Cum se imparte podul unei case, aflat atat deasupra unei parti din parter, cat si deasupra etajului? Am cumparat parterul unei case format din trei camere. La ... (vezi toată discuția)