avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se imparte podul unei case, aflat atat deasupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se imparte podul unei case, aflat atat deasupra unei parti ...

Cum se imparte podul unei case, aflat atat deasupra unei parti din parter, cat si deasupra etajului?
Am cumparat parterul unei case format din trei camere. La etaj, deasupra a doua dintre cele trei camere, exista un alt apartament, care are si el pod. Din pacate proprietarul nu mai locuieste acolo si nici vecinii nu au datele sale de contact. Din cate am inteles podul unei case este suprafata comuna, dar in aceasta situatie cum se procedeaza? Adica el ar putea avea acces in podul de deasupra camerei mele, dar eu nu as putea avea acces in podul de deasupra apartamentului lui? Sau fiecaruia ii apartine podul de deasupra proprietatii lui?
In acte nu este mentionat deloc podul. Scrie doar ca am cota parte din suprafetele comune care ar putea fi atat podul cat si curtea.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
Diana_w, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimb de spatii auxiliare in vederea unei constructii suplimentare. MV1 MV1 Desi am mai pus in discutie parti din subiectul care va urma, il voi mai pune o data in intregime in discutie si poate cineva va avea rabdare sa-l citeasca si ... (vezi toată discuția)
E nevoie de acordul vecinului? msandrea msandrea Avem în proprietate parterul unei case formată din P+1. La etaj locuieşte un vecin cu care avem părţi comune indivize (holul de la intrare, casa ... (vezi toată discuția)
Podul este accesoriu fata de apartamentele de la mansarda sau fata de cele de la nivelurile inferioare? avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)