avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E nevoie de acordul vecinului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E nevoie de acordul vecinului?

Avem în proprietate parterul unei case formată din P+1. La etaj locuieşte un vecin cu care avem părţi comune indivize (holul de la intrare, casa scărilor, podul casei). Holul comun - cu accesul spre subsol şi etaj - traversează apartamentul nostru, împărţindu-l astfel în 2 părţi care ar putea fi utilizate ca şi apartamente separate. Întrebarea noastră este dacă putem amenaja unul dintre aceste spaţii astfel încât să îl putem închiria, eventual chiar în regim hotelier, fără a avea acordul vecinului.
Cel mai recent răspuns: msandrea , utilizator 18:00, 31 Iulie 2016
Dacă "aceste spaţii" înseamnă spaţiile (camerele, odăile, încăperile sau cum s-or numi ele) aflate in proprietatea dvs. exclusivă, răspunsul este da.

Mai sugestiv spus, puteti inchiria fără acordul vecinului orice încăpere in care puteaţi si dvs. să dormiţi fără să-l întrebaţi. Dar dacă vreţi să amenajaţi holul... Apropo, ce inţelegeţi dvs. prin "a amenaja"? Că de la datul unui var până la înălţarea/mutarea te miri cărui perete, varietatea este mare şi pentru toate gusturile.
Mulţumesc pentru răspuns. Înţelegem prin amenajare adăugarea unei băi - cu toate instalaţiile necesare - în incinta unei camere care permite acest lucru fiind foarte spaţioasă. Canalizarea se poate realiza în incinta unei camere din subsol, care este tot în proprietatea noastră, însă direcţionarea ţevilor către canalizarea stradală traversează curtea care este comună, în indiviziune. Ne interesează aceste lucruri pentru că vecinul ne-a spus că el nu este de acord cu schimbarea destinaţiei locuintei în spaţiu comercial şi că nu ne va da acordul. Menţionez că pentru a folosi baia/wc trebuie sa traversăm holul comun, ceea ce este cam jenant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pivnita la bloc brazvan brazvan Buna ziua, Va rog lamuriti-ma, o sa fiu scurt si la obiect. Am mostenit apartamentul bunicilor mei, in pivnita, in mijlocul tavanului, este jonctiunea a ... (vezi toată discuția)
Refulare canalizare coloana bloc. solutii PopClaudiaStela PopClaudiaStela Buna seara. V-as ruga sa-mi sugerati idei de rezolvare a problemei mele si va multumesc anticipat celor care ma veti ajuta. Locuiesc intr-un apartament de doua ... (vezi toată discuția)
Solutionari canalizare defectuoasa in imobil cu mai multe apartamente danmicu danmicu Prin pivnita mea trece canalizarea apartamentului de deasupra si lipsa de etanseitate a acestuia imi provoaca neajunsuri. Proprietarul apartamentului a ... (vezi toată discuția)