avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solutionari canalizare defectuoasa in imobil cu mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solutionari canalizare defectuoasa in imobil cu mai multe apartamente

Prin pivnita mea trece canalizarea apartamentului de deasupra si lipsa de etanseitate a acestuia imi provoaca neajunsuri.
Proprietarul apartamentului a murit si a fost mostenit de sora sa.
Prea batrana sa se acupe de administrarea apartamentului, sora defunctului a cedat administrarea nepotului sau.
Acesta l-a inchiriat.
Iar zoaiele chiriasului imi intineaza lucruri, legume, conserve si ce mai tine omul prin pivnita.
Pentru remedieri, chiriasul ma trimite la proprietar, proprietarul la nepotul administrator, nepotul imi raspunde la apelurile pe care le fac de o luna de zile cu mesaje "Sunt in sedinta".
Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:09, 26 Noiembrie 2016
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila (eventual sa contribuiti si dvs. la inlocuirea canalizarii si chiar sa schimbati solutia de proiect scotand canalizarea din pivnita dvs.) va trebui sa deschideti actiune in instanta impotriva proprietarului din actele notariale.
Este bine sa faceti o notificare scrisa (obligatoriu catre proprietar, dar si spre stiinta la nepot) si sa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Nu inteleg de ce amestecati lucrurile.
Daca stati la bloc si nu la vre-o vila pricopsita, va adresati as. prop. pentru ca acea canalizare nu este numai a vecinului de deasupra, ci este proprietate comuna si de aceasta se ocupa as. proprietari. Asat numai in conditiile in care locuiti la bloc si sunteti organizati in as. prop.
Daca nu, faceti cumva si va gospodariti singur. Cat mama dreacu' poate sa coste sa inlociuti o teava doua, un cot sau un capac pe-acolo?
Apoi ce tot ne ametiti cu pivnita. Este un subsol tehnic si cu asta basta. Ca dvs. v-ati amenajat o boxa sa va tineti conservele, este alta poveste.
Daca informati corect, o sa primiti raspunsuri practice, daca scrieti ca mai sus, asta intelegem noi pe-aici si asa o sa va rspundem.
Nu va suparati!
A.G.
Buna asta cu "Nu inteleg de ce amestecati lucrurile", A.G., asadar ma simt obligat sa inlatur idiotismele diversioniste spre a ma putea intoarce la problema mea, pe care o vreau rezolvata.
Asadar, daca nu am amesteca lucrurile, o pivnita ramane pivnita, si nu subsol tehnic, apartamentul de deasupra, deci parter, ramane apartamentul de deasupra si nu o coloana de apartamente, ca la bloc, unde este o asociatie de locatari, dupa cum punctezi briliant (dar nu e cazul aici).
Ca sa te citez din nou, "Cat mama dreacu' poate sa coste" sa-ti pui capul la contributie si sa intelegi ce vrea sa spuna un om, in loc sa inventezi tot felul de bazaconii cu conserve ?
Utilizator.
danmicu a scris:
apartamentul de deasupra, deci parter, ramane apartamentul de deasupra si nu o coloana de apartamente, ca la bloc, unde este o asociatie de locatari,

Totusi faceti-ne sa intelegem situatia in care sunteti. Aveti un apartament la parter intr-un bloc de apartamente? Ori nu sunteti intr-un bloc, nu sunteti intr-o asociatie de proprietari?
Am subliniat ceva din textul dumneavoastra din care se pare ca nu stati la bloc, nu sunteti intr-o asociatie de proprietari. Va rog sa lamuriti acest aspect pentru ca aici discutam cu cei ce sunt in blocurile organizate, cuprinse in asociatii de proprietari sau locatari. Altfel va mutam subiectul in alta sectiune a forumului.
Stimate d-le Gigi Popa,
Va multumesc!

Stimate d-le Adrian Tot,
Cand spuneam apartamentul de deasupra, de la parter, ma refeream la cel de deasupra pivnitei mele si a carui canalizare imi cauzeaza problemele care m-au determinat sa scriu, dar vad ca gluma mea adresata domnului "subsol tehnic" mai mult a incurcat decat a descurcat.
Ca sa fie totul clar, cum solicitati, am sa prezint situatia mai detaliat.
Locuiesc intr-un imobil cu sapte apartamente, pe patru nivele, trei ocupate cu apartamente si unul cu pivnita-demisol, cu ferestre de jur-imprejurul cladirii, ca sa o lamurim si pe asta, in caz ca ar avea vreo importanta.
Nu suntem constituiti in asociatie de locatari sau alta formula de agregare.
Fiecare e de capul lui si pana acum ne-am inteles bine in baza regulilor de buna convietuire dintre vecini, vechi de decenii.
Mai nou, o parte din apartamente au fost mostenite de rude si unii dintre noii proprietari sunt interesati doar de incasarea chiriei.
Iar canalizarea apartamentului de deasupra partii mele de pivnita reflueaza pe la incheieturi si face inutilizabil spatiul de pivnita (achizitionat odata cu apartamentul).
Nu vreau sa tolerez la nesfarsit aceasta situatie, mai ales ca mi se pare, si asa, ca e destul de mult si faptul ca acea canalizare trece prin spatiul meu.
Daca am gresit locul unde sa expun problema mea, unde ar trebui sa ma plasez, apropo de "va mutam subiectul in alta sectiune a forumului" ?
Cu drag!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), ... GabM GabM Buna ziua, In cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), neasigurat, dar inundat grav din cauza infundarii instalatiei de scurgere/canalizarii de la ... (vezi toată discuția)
Pivnita la bloc brazvan brazvan Buna ziua, Va rog lamuriti-ma, o sa fiu scurt si la obiect. Am mostenit apartamentul bunicilor mei, in pivnita, in mijlocul tavanului, este jonctiunea a ... (vezi toată discuția)
Refulare canalizare coloana bloc. solutii PopClaudiaStela PopClaudiaStela Buna seara. V-as ruga sa-mi sugerati idei de rezolvare a problemei mele si va multumesc anticipat celor care ma veti ajuta. Locuiesc intr-un apartament de doua ... (vezi toată discuția)