avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solutionari canalizare defectuoasa in imobil cu mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solutionari canalizare defectuoasa in imobil cu mai multe apartamente

Prin pivnita mea trece canalizarea apartamentului de deasupra si lipsa de etanseitate a acestuia imi provoaca neajunsuri.
Proprietarul apartamentului a murit si a fost mostenit de sora sa.
Prea batrana sa se acupe de administrarea apartamentului, sora defunctului a cedat administrarea nepotului sau.
Acesta l-a inchiriat.
Iar zoaiele chiriasului imi intineaza lucruri, legume, conserve si ce mai tine omul prin pivnita.
Pentru remedieri, chiriasul ma trimite la proprietar, proprietarul la nepotul administrator, nepotul imi raspunde la apelurile pe care le fac de o luna de zile cu mesaje "Sunt in sedinta".
Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:09, 26 Noiembrie 2016
Asa incepem a intelege.
Daca exista acel nivel cu destinatia din constructie ca pivnite si peste acest nivel sunt trei nivele (trei etaje) de apartamente, cred ca instalatiile de scurgere a apei si canalizarea sun comune. Sunt comune cel putin pentru apartamentele situate unul peste altul pe cele trei nivele. Aceste instalatii de scurgere sunt in proprietatea comuna si conform legislatiei se intretin, se repara prin grija proprietarilor, cheltuiala fiind suportata de toti.
Faptul ca defectiunea s-a produs la nivelul pivnitelor ori ca s-ar fi produs la orice nivel pe acea coloana, cheltuiala este tot comuna.
Asa ca ar trebui sa discutati cu toti vecinii dumneavoastra si nu numai cu cel ce are apartamentul deasupra acele pivnite pentru ca apa vine si de la cel de la nivelul doi si trei.
Cu porivire la inlocuirea coloanelor si schimbarea traseului prin pivnita, dumneavoastra stiti daca este posibil din punct de vedere tehnic, daca nu afectati pe altcineva, daca ceilalti proprietari sunt de acord s.a.m.d. Dar asta ar insemna o modificare constructiva fata de cea initiala a acestei instalatii si in mod legal trebuie intocmit un proiect, obtinut autorizatie de constructie... Repet, daca vreti sa schimbati traseul instalatiilor.
Nu, nu s-a inteles, lucrurile au luat-o iarasi la vale.
Apa reziduala vine prin tubulatura defecta doar de la un singur apartament, nu de la toate nivelele imobilului.
Ceea ce detin in comun etajele sunt cele doua coloane colectoare comune, una la bucatarii, alta la bai.
Prin constructie, tubulatura de canalizare a unui nivel se afla in spatiul aerian al nivelului inferior si se varsa in cele doua coloane colectoare comune amintite, de la bai si de la bucatarii.
Este o servitute la care ne supune proiectul imobilului, chiar daca nimanui nu convine aceasta situatie,
In cazul de fata e vorba despre canalizarea individuala a apartamentului de la parter, care deverseaza in coloana principala, in pivnita mea.
Ca o subliniere, in pivnita mea se afla canalizarea de la baie, cea de la bucatarie se afla in pivnita altui vecin si fiecare din cele doua componente merge mai departe in coloana sa de colectare.
Tubulatura apartamentului, care se afla in spatiul aerian al pivnitei mele si care vine de la sifonul de pardoseala, de la chiuveta si de la cada reflueaza in punctele de confluenta, inclusiv la punctul de deversare in coloana colectoare comuna; deci este vorba despre o functionalitate care priveste strict nevoile apartamentului de deasupra pivnitei.
Coloana principala, care este comuna si deserveste toate nivelele, de sus si pana jos, cum spuneti, este in regula, nu are nicio defectiune.
Deci, este vorba despre emergenta de pana la teava colectoare comuna.
Asadar, ce este de facut ca sa putem convietui ca si pana acum, fara sa schimbam traseul instalatiilor, fara proiecte, fara alte batai de cap, sa fie adus proprietar rauvoitor (de fapt nepotul administrator), la starea de bun simt elementar de a nu isi arunca tucalul in capul vecinilor?
Pe ce cale poate fi determinat sa isi intretina instalatia in parametrii normali de functionare, ca de bunavointa, e clar, nu poate fi vorba.
Si inca ceva: pana la urma problema mea a nimerit la forumul potrivit, sau trebie sa ma mut?



danmicu a scris:

Si inca ceva: pana la urma problema mea a nimerit la forumul potrivit, sau trebie sa ma mut?

Va mutam noi în subforumul Drept civil. Problema dvs. nu are legatura cu cel in care ati incadrat-o.
depuneti sesizare la DSP si la Garda de Mediu de care apartineti. actul de administrare asupra imobilului este inregistrat la notar sau este verbal? daca este inregistrat, atunci nepotul este bun de plata, daca nu, proprietarul, adica sora defunctului este buna de plata
Informati-l ca daca nu o repara o reparati dumneavoastra cu putin ciment si daca nu ii mai curge wc-ul e treaba lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pivnita la bloc brazvan brazvan Buna ziua, Va rog lamuriti-ma, o sa fiu scurt si la obiect. Am mostenit apartamentul bunicilor mei, in pivnita, in mijlocul tavanului, este jonctiunea a ... (vezi toată discuția)
Refulare msr bucatarie VenserB VenserB Buna ziua, Stau cu chirie de cateva luni intr-un apartament de bloc construit prin anii \'60/70 la etajul 6, apartament in care au mai stat si alti chiriasi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), ... GabM GabM Buna ziua, In cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), neasigurat, dar inundat grav din cauza infundarii instalatiei de scurgere/canalizarii de la ... (vezi toată discuția)