avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pivnita la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pivnita la bloc

Buna ziua,

Va rog lamuriti-ma, o sa fiu scurt si la obiect.

Am mostenit apartamentul bunicilor mei, in pivnita, in mijlocul tavanului, este jonctiunea a 2 coloane de WC,

Pot sa ocup un spatiu comun de aceeasi mp in care s-mi mut pivnita si sa las acest spatiu liber ptr. locatari?
Trebuie sa anunt vecinii, asoc. de proprietari facand doar un schimb de spatii?
Este legal sa ai asa ceva in pivnita avand in vedere ca este un spatiu de depozitare alimente?

Este vreo lege care sa ma ajute in acest sens?
Din ce mi-au povestit parintii mei aceste coloane s-au spart de cateva ori si tot c..... a ajuns in pivnita, bunici au trebuit sa arunce cam 1/2 din ce aveau in pivnita, legume/fructe, borcane, sticle.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: brazvan , utilizator 00:26, 24 Octombrie 2016
Apartamentele din blocuri nu au pivnite. De regula apartamentele sunt de la parter pana la etajul 4-10. Sub partamentele de la parter este subsolul blocului, un spatiu pe unde trec instalatiile comune de apa rece, calda, instaltiile comune de agent termic, coloanele ce scurgere a apei usate, canalizarea...
Unii proprietari si-au facut in acest subsol tehnic, despartituri, boxe, camari pentru a depozita fel de fel de lucruri.
Acestea se pot face doar prin intelegere cu ceilalti vecini, cu acordul conducerii asociatiei de proprietari, in conditiile stabilite de comun acord, in unele cazuri gratuit, in alte cazuri inchiriate...
Dumneavoastra probabil ati mostenit prin acte apartamentul. Aveti in actele de mostenire si vreo boxa la subsol?
Daca este vorba despre bloc de locuit in comun,nu se pune in discutie existenta de pivnita
Urmare precizarii dv
Pot sa ocup un spatiu comun de aceeasi mp in care s-mi mut pivnita si sa las acest spatiu liber ptr. locatari?
,rezulta fara putinta de tagada ca spatiul in discutie este utilizat in subsolul tehnic la mica intelegere intre vecini si asociatia de proprietari,respectiv nu face parte din bunul imobil mostenit de la bunici
Discutati cu reprezentantul asociatiei de proprietari,verificati daca mai exista spatii cu utilizarea de boxa neocupate si eventual realizati schimbarea dorita
buna ziua,

este pivnita, nu subsoltehnic utilizat de fiecare dupa cum vrea, la mica intelegere sau chestii de genu.
Este trecut in acte ca un spatiu de x mp atasat de apartamentul y, asa a fost dat de la bun inceput, nu si-a amenajat nimeni de capul lui.
Pai si ce sa scriu daca asa este, un spatiu comun...., e un hol mare patratos din care se ramifica mai multe holuri pe lateralele caruia sunt pivnite.
Nu cred ca pot sa numesc subsol tehnic doar ptr ca trec 3 tevi pe acolo, avand 3.5 H, 12 pivnite de ~ 6.5 mp fiecare...
...este pivnita, nu subsoltehnic utilizat de fiecare dupa cum vrea, la mica intelegere sau chestii de genu.

PÍVNIȚĂ, pivnițe, s. f. Încăpere sau grup de încăperi subterane, zidite de obicei dedesubtul unei clădiri și destinate depozitării unor materiale (lemne, cărbuni etc.) sau unor produse alimentare; beci.

Ca sa faci diferenta intre pivnita si camarai/debarale.

In final tre'a te intelegi cu vecinii si bine spus, cu aprobarea as. prop.
ok,ok, multumesc ptr. la murirea din dex! Ideea e ca este trecut in ctr de vanzare cumparare a ap. ,deci nu e facut dupa cum a vrut fiecare.
DAR, vreo lege e de partea mea???a Sanepidului sau a O.P.C-ului, nu stiu....totusi cat de bine/iginenic/moral/etc sa ai canalizarea de c---t sa treaca prin pivnita ta ????
Dupa cum am spus, vreau sa o mut intr-un spatiu cu acelasi metrii patrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionari canalizare defectuoasa in imobil cu mai multe apartamente danmicu danmicu Prin pivnita mea trece canalizarea apartamentului de deasupra si lipsa de etanseitate a acestuia imi provoaca neajunsuri. Proprietarul apartamentului a ... (vezi toată discuția)
Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)
Boxe care apartin asociatiei de locatari lorentzo12 lorentzo12 Buna seara, Va rog, ma poate ajuta cineva cu informatii privind dreptul asupra boxelor existente (2 - pentru 19 ap. ) la o scara de bloc ? Au prioritate ... (vezi toată discuția)