avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... peanalitati intirziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

peanalitati intirziere

In calitate de reclamant, am solicitat penalitati de intirziere pentru neplata in termen a facturilor insusite la plata si neachitate potrivit contractului.Penalitatile de intirziere sunt stabilite contractual - 0,5%/zi intirziere.
Actiunea este intemeiata pe dreptul comun, dupa parcurgerea concilierii prealabile.
Pirita, invoca faptul ca actiunea este neintemeiata - motivind ca nu am emis factura pentru penalitati.
Intrebare: Este obligatorie emiterea unei asemenea facturi?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: sabinna , utilizator 19:54, 23 Mai 2011
Sunt tot felul de discutii pe acest subiect.
In opinia mea emiti factura numai daca debitorul este de acord cu penalitatile calculate si ai acordul lui scri si expres.
Altfel, emiti factura, o inregistrezi in contabilitate, iti contesta penalitatile ( cuantumul sau cauzele de intarziere) si ramai cu debit in contabilitate .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata - sau cerere de insolventa? alexandru_dinu69 alexandru_dinu69 Buna ziua. In calitate de prestator am de recuperat de la unul din benefiaciri suma de 129 500 lei suma ce reprezinta c/v seviciilor de paza efectuate in ... (vezi toată discuția)
Ref: cerere de chemare in judecata pe oug 119/2007 danapreda32 danapreda32 as dori un model de cerere de chemare in judecata pe OUG 11/2007. n-am lucrat pana acum cu asta si nu sunt foarte sigura pe ce am facut eu. poate ma ajuta ... (vezi toată discuția)
Rog : model cerere pentru emiterea unei ordonante de plata (oug 119/2007) p.violeta p.violeta Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere pentru emiterea unei ordonante de plata cf ( OUG 119/2007? Va multumesc! (vezi toată discuția)