avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... perimare, recuperare debite
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

perimare, recuperare debite

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema :
S-a introdus o cerere de emitere a Ordonantei continand Somtia de plata , intre timp a operat perimarea intrucat societatea nu a avut un jurist care sa se ocupe de problemele legale ale firmei, societatea a fost vanduta , ce posibilitati am pentru a recupera debitul? tinand cont ca nu mai sunt administratorul societatii, firma nu mai este a mea?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 16:59, 12 Iulie 2008
Calitatea de administrator nu se confunda cu cea de asociat. Daca nu mai sunteti asociat in acea firma pentru ca ati cesionat toate partile sociale detinute, firma nu va mai apartine si nu mai puteti recupera acel debit dvs.

Dar daca debitul nu e prescris, acea firma poate introduce o actiune in vederea recuperarii debitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie telefonie mobila pmirceas pmirceas In 2009 am reziliat contractul societatii comerciale cu operatorul de telefonie Vodafone prin portare catre alt operator. Cu 2 luni inainte de expirarea legala ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari- sa cesionam sau nu creanta? dandorian dandorian Buna ziua, Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari. Avem un singur restantier in bloc, cu datorii totale de 20.000 RON. L-am actionat in instanta ... (vezi toată discuția)
Firma de executare silita insistenta Livica Livica Am un credit pe care trebuia sa-l platesc pana in 2007. Cand am avut banii ce mai trebuiau platiti am fost la respectiva banca dar mi s-a spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)