avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comisie de disciplinã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comisie de disciplinã

Este obligatoriu să existe o comisie de disciplină în orice firmă? :">
Cel mai recent răspuns: Bora Irina , utilizator 17:45, 24 Mai 2011
Pai alfel cum va incadrati in prevederile codului muncii in cazul unor abateri, mai ales ca am inteles ca aveti o firma maricica, cu multi salariati?
Dar nu pot s-o înfiinţez comisia în situaţia unui act de indisciplină? Dar dacă firma are 3 angajaţi, cu cine fac comisia?#-o#-o
Comisia de disciplina poate fi una permanenta sau una ocazionala.
Nu exista un numar obligatoriu de membri (poate fi formata dintr-o singura persoana).

Asta, potrivit Codului Muncii. Trebuie sa verificati si prevederile contractului colectiv de munca aplicabil (desigur,daca exista unul).
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
Edbah, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea angajatului Frau.Maria Frau.Maria Care este procedura pentru concedierea unui angajat cu CIM pe perioada nedeterminata pentru abateri disciplinare? (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Contract part time alimik alimik situatia este urmatoarea: incepand cu data de 09.03.2009, am semnat un contract part time ; mentionez ca lucrez si full time la o alta firma unde am funtia de ... (vezi toată discuția)