avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract de asigurare sociala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract de asigurare sociala

cum pot plati contributiile pentru a putea beneficia de pensie la limita de varsta
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:55, 24 Mai 2011
Prin contract cu Casa locala:
În conformitate cu prevederile noii legi a pensiilor- legea 263/2010 – nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în declaraţia individuală de asigurare sau în contractul de asigurare socială este de 35% din valoarea salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Acest salariu pe anul 2011 este de 2.022 lei, în concluzie în cazul persoanelor asigurate individual contribuţia lunară nu poate fi mai mică de 222 lei (2.022 x 35% x 31,3%). Până la data intrării în vigoare a legii privind sistemul unitar de pensii, nu era stabilit un cuantum minim sau maxim pentru aceste forme de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie pensie cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Copilul meu, student la zi, are infiintat P.F.A. si plateste lunar pentru pensie 200 roni; este normal sa plateasca o suma atat de mare? (vezi toată discuția)
Sistemul unitar de pensii bvalis bvalis Comunicat privind modificarile aduse prin Legea 263 privind sistemul unitar de pensii publice si Hotararea nr.257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala neplatitoare de tva alex1201 alex1201 Buna ziua, vreau sa pun un automat de cafea intr-o facultate. Ma gandesc sa ma fac intreprindere individuala neplatitoare de tva. Ce taxe voi datora statului? ... (vezi toată discuția)